Günde 3500 TL maaşla çalışıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Günde 3500 TL maaşla çalışıyor

Enes Taniş adlı genç, yaptığı tehlikeli işten günde 3500 TL'ye kadar para kazandığını söyledi. İşte iş hakkında bilgiler.

İş Dünyası 16 Ağu 2023 13:56 1
Günde 3500 TL maaşla çalışıyor

Günlük maaşı 3 bin 500 lira.

Enes Taniş adlı bir genç, Batman'da hayatına devam ediyor. Taniş iple erişim teknisyenliği işini gerçekleştiriyor. Söz konusu iş için dağcılık eğitimini aldığını bildiren Taniş, otel, plaza, iş merkezi ve hastane gibi yüksek binalarda çalışıyor. Bunların camlarını siliyor.

Cam silici işinin yanı sıra bu kişi, binaların dış onarımını da yapıyor. Günlük kazancı ise batı illerinde 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira arasında. Batman'da ise söz konusu işte günlük 2 bin lira para kazanılabiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Taniş, "318 metre yükseklikteki Çanakkale Köprüsü'nün montaj işlerinde de çalıştım. Çok riskli bir mesleğimiz var ama mesleğimi severek yapıyorum. Akkuyu Nükleer Santrali ve Ankara'da birçok resmi kurumun dış cephe temizlik çalışmalarında da görev aldım" ifadelerini kullandı.

"ÇOK RİSKLİ GİBİ AMA..."

Yapılan işin çok riskli olarak görüldüğünü söyleyen Taniş, "Dışarıdan bakıldığında çok riskli bir mesleğimiz var. Gerçekten de öyle ama bize artık normal geliyor. Ankara'da dağcılık eğitimi aldım" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE 1500 KİŞİ BU İŞİ YAPIYOR

Türkiye genelinde bu işi yapan kişiler hakkında bilgi veren Taniş, "Türkiye genelinde bu işi yapan en fazla 1500 kişi ya var ya da yok. Ekmeğimi böyle kazanıyorum" dedi.

BAĞLANDIKLARI İP 3,5 TONA KADAR AĞIRLIK TAŞIYOR

İşleri hakkında açıklama yapan Taniş, "Kendimizi sarkıttığımız ip, 3,5 tonluk ağırlıkta bile kopmuyor. Sadece temizlik görevlisi gibiymişiz gibi görünüyoruz ama öyle değil. Hem dağcılık eğitimini aldık hem de yapılardaki onarım işlerini de yapabiliyoruz. Aslında üç dört mesleği aynı anda yapıyoruz. Yüksek yapılarda cam silmenin yanı sıra fabrika montajları, dış cephe giydirme ve kaya düşürme işlerde de görev alıyoruz. Batı bölgesinde günlük yevmiyemiz 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL civarında" dedi ve "Fakat Batman'da yevmiyelerimiz biraz daha uygun, 2 bin TL" ifadelerini kullandı.

Siz bu işi yapar mıydınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
İlgili irtibat numarası