Günde 1500 TL maaşla çalıştıracak eleman alımı yapıyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Günde 1500 TL maaşla çalıştıracak eleman alımı yapıyorlar

Günde 1500 - 3000 TL'ye kadar yevmiyeye kadar çalıştıracak personel alımları yapılıyor. İşte gelen son dakika açıklamaları.

İş İlanları 15 Ağu 2023 12:58 4
Günde 1500 TL maaşla çalıştıracak eleman alımı yapıyorlar

Günde 1500 TL ve 3 bin TL'ye kadar maaş ile hasta bakıcısı arıyorlar.

Evde yatalak ya da yaşlı hastasına bakıcı arayan vatandaşlar, internet üzerinden yayınladıkları ilanlar ile hasta ve yaşlı yakınlarına refakatçı aradıklarını söyledi. Yayınlanan ilanlara baktığımızda günde 600 liradan başlayan maaşlar, hastanın durumuna göre günde 3 bin liraya kadar tırmanıyor.

Sadece evlerde değil hastanelerde de refakatçi bulma sıkıntısı yaşanıyor. Geceleri yakınının yanında kalamayan, gündüzleri işleri nedeniyle hastaneye çok az gidebilen vatandaşlar, yayınladıkları ilanlar ile refakatçi arıyor.

Özel hastanelere bakıldığında sadece VİP paketlerinde gece refakatçisi hizmeti verildiği görülüyor. 

Geceliği ortalama 1500 lira olan piyasada akşam 8 ile sabah 8'e kadar çalışılıyor. Rakamlar ise hizmete göre değişkenlik gösteriyor. Tuvalete giden hastalar için daha az para istenirken bez bağlanan hastalar için verilen rakam 3 bin liraya kadar çıkıyor.

Taleplerin büyük çoğunluğu ise yabancılardan geliyor. Yurt dışından Türkiye'ye tedavi olmaya gelen vatandaşlar, refakatçi hizmetinden de faydalanıyor. Bunda ise günlük ücret 5 bin lira bile olabiliyor.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında sektörde büyük boşluk olduğunu söyleyerek, "Bu işi yapanlar, hastane önünde bekleyen vatandaşa rastgele soruyor. Rakam 500-1.500 lira arasında değişiyor. Ne var ki çoğunun eğitimi ve becerisi yok" dedi. Açılamada bu konuda bir kurs açılması gerektiği ifade ediliyor.

Söz konusu ilanlar internet üzerinden yayınlanıyor. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Az yalan atın hasta bakıcılığı na ayda beşbin diyorlar
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bende evde yada hastanede arıyorum ama bulamıyorum
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kesinlikle yemek kartlarına karşıyım yemek kartı yerine nakit daha avantajlı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Evde bakım özel şirketleri var