Günde 100 dolar maaşla işçi alımı yapılıyor: Ama başvuru yapan yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Günde 100 dolar maaşla işçi alımı yapılıyor: Ama başvuru yapan yok

Günde 100 dolar maaşla işçi sıkıntısı yaşanıyor. Peki kaynakçı nasıl olunur? İş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

İş Dünyası 12 Şubat 2024 09:11 12
Günde 100 dolar maaşla işçi alımı yapılıyor: Ama başvuru yapan yok

Günde 100 dolar maaş veriliyor: İşçi bulunamıyor.

İTO Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında günde 100 dolar maaşla bir meslekte eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini, şimdi kaynakçıların günde 200 dolar istediğini, bu nedenle Uzak Doğu ülkelerindne kaynakçı ithal edileceğini sölyedi.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada en çok sıkıntı çektikleri kadronun kaynakçı kadrosu olduğunu söyleyerek şimdi kaynakçılara 100 dolar maaş verildiğin., ancak kaynakçıların şimdi günde 200 dolar maaş istediklerini söyledi. Eleman yetiştirilmezse uzak doğu ülkelerinden kaynakçı temin edilmesi noktasına geldiklerini söyleyen Avdagiç, "Mesela Tuzla tersaneler bölgesinde kaynakçılar günde 100 dolar alırken şimdi 200 dolar talep ediyor. Artık süreç Uzak Doğu'dan kaynakçı getirme noktasına geldi ama biz çocuklarımızı eğitip bu işe monte edemiyorsak sistemi gözden geçirmemiz gerekiyor demektir" dedi. Güncel döviz kuruna göre baktığımızda 100 dolar 3 bin 69 lira ediyor. Haftada 5 gün çalışan bir işçi, bir haftada 15 bin 345 lira kazanır. 4 haftada ise kazanç 61 bin lirayı geçiyor.

Avdagiç yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 3 milyon gencin işsiz olduğunu ve hiçbir şey yapmadıklarını söyleyerek bu durumun doğru olmadığını söyledi.

PEKİ NASIL KAYNAKÇI OLUNUR?

Kaynakçı olabilmek için işi yerinde öğrenmek gerekiyor. Kaynak ustası sertifika programlarının yanı sıra meslek liselerinin metal işlemleri bölümü de bu mesleği yapabilmenizi sağlıyor. Öte yandan üniversitelerin meslek yüksekokullarında kaynakçılık ve kaynak teknolojisi bölümleri de var.

Bunlar işin eğitim kısmı. Herhangi bir tahsiliniz olmadan da bir kaynak ustasının yanına işe girerek kaynakçılığı çıraklıktan öğrenip usta olabilirsiniz. Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
biz neden görmüyoruz şu an bolum iş bulamıyorum
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Çalışma şartları hakkında bilgisi olan var mı
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Bende kaynakciyim fakat tersanelere torpille işçi alıyorlar.basvuru istedilerde gitmedik mı bir sürü kaynakçılar var fakat torpil yok o yüzden bu şekilde eleman bulamıyorsunuz
Ziyaretçi 5 Ay Önce
verdilerde bizmi gitmedik gude vedik leri 50 dolar biledeyil yalan
Ziyaretçi 5 Ay Önce
asılsız haber 100 dolar kim veriyor hiç kimse vermiyor ben şimdi çalışıyorum böyle bir şey yok