Güncel evde bakım parası yatan iller hangileri? Son dakika açıklaması geldi Mart 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Güncel evde bakım parası yatan iller hangileri? Son dakika açıklaması geldi Mart 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında evde bakım maaşları duyurusunu yayınladı.

Finans Magazin 10 Mart 2023 11:29 0
Güncel evde bakım parası yatan iller hangileri? Son dakika açıklaması geldi Mart 2023

Evde bakım parası yatan iller hangileri?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada evinde bakıma muhtaç olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik dsetek sağlanması için bu ay toplamda 2 milyar 417 milyon liralık evde bakım yardımının hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi.

Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 senesinde başlatılan yardımla vatandaşlara desteklerin ödenmeye devam edildiğini söyledi. Geçen sene 3 bin 336 TL seviyesinde olan maaşın 4 bin 336 TL'ye çıkarıldığını söyledi.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 417 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 564 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

HANGİ İLLERDE PARALAR YATMAYA BAŞLADI?

Evde bakım paraları birçok ilde hesaplara yatmaya başladı. Siz hangi ilde bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından evde bakım maaşı yatıp yatmadığını ve şehrinizi yazabilirsiniz. Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç