Gümüş ve Altın Fiyatında Kalıcı Yükseliş: Ünlü Ekonomist Tahmin Yayımladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gümüş ve Altın Fiyatında Kalıcı Yükseliş: Ünlü Ekonomist Tahmin Yayımladı

Son dakika haberi: Altın fiyatları hakkında dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. Tunç Şatıroğlu, kalıcı yükselişin yakın olduğunu söyledi.

Altın 21 Nisan 2022 12:53 0
Gümüş ve Altın Fiyatında Kalıcı Yükseliş: Ünlü Ekonomist Tahmin Yayımladı

Altın fiyatlarının asıl yükselişe geçeceği tarih hakkında son dakika açıklaması geldi.


Altın uzmanı Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Şatıroğlu yaptığı açıklamada altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu ve önemli ifadeler kullandı. Son günlerde altın, dolar ve gümüş fiyatlarında yaşanan bir aşağı bir yukarı hareketler hakkında video yayınlayan Şatıroğlu, bu yatırım araçlarının yükseliş trendine girmesi için az bir zamanın kaldığını söyledi. Elinde dolar ve altını olan , birikmişliği olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Şatıroğlu, dolar ile altının yükseleceği tarih aralığını da duyurdu.


ALTIN ÜZERİNDEKİ BASKI

Amerika 10 yıllık faizinde düşüş beklediğini söyleyerek sözlerine başlayan Şatıroğlu, faizlerin giderek arttığını söyledi. Fed Başkanlarının sürekli olarak yaptıkları faiz artırımı yapacağız açıklamalarını aktaran Şatıroğlu, faizlerin giderek artacağını söyledi ve açıklamasında, "Ancak faizlerde düşüş beklememin böyle bir nedeni var; belli bir seviyeye geldikten sonra artık o birçok yatırımcı için cazip bir seviye geliyor bazı arkadaşlara cazip kelimesi acayip kaçıyor. Bunun nesi cazip diyeceksiniz? Birçok fon için cazip. Ben düşüş bekliyorum. Fed agresif bir faiz artırmaz." ifadelerini kullandı.


YAPTIRIMLAR EKONOMİLERE CİDDİ ZARARLAR VERDİ

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşa değinen Şatıroğlu, savaşın başlamasından sonra gelen yaptırımların dünya ekonomilerine ciddi zararlar verdiğini söyledi. Şatıroğlu açıklamasında, "Şu an alış geldiğini görüyoruz. Ama bu henüz yeterli değil sadece ekstrem bir durumun düzelmesidir. Bir sürü uyumsuzluklar var. Bizim için önemli olan 2,66 dediğimiz seviyeye kadar gelmesi. Düşüşün piyasalarda devam edip etmemesi. 2,60 gelirse güvenirim. Bir düşüş trendine girmiş diyebiliriz. Bugünkü hareket cesaret verici oluyor" dedi.


GÜMÜŞ VE ALTINDA SATIŞLAR DURDU

Şatıroğlu açıklamasının devamında altın ve gümüş gibi değerli metallerin satışlarının durduğunu, yatırımcıların alıma devam ettiğini söyledi. Son günlerde yaşanan düşüşün biraz daha devam edebileceğini söyleyen Şatıroğlu, kalıcı yükseliş ile ilgili "Değerli metallerde düşüş vardı. Artık o satışlar durdu. Kalıcı yükseliş olabilir. Piyasa daha şahin olmaması borsalar için pozitif bir gelişme bu olumsuzluk değil. Bu reality başlangıcı" ifadelerini kullandı.


ALTINDA YÖN YUKARI

Altın fiyatlarında son günlerde toparlanma yaşandığı söyleyen Şatıroğlu, Amerika'n 10 yıllıklardaki düşüşü görmek gerektiğini, 10 yıllıklarda düşüş olmadığı sürece bu yükselişlerin kalıcı olmadığını söyledi. Şatıroğlu açıklamasında, "İşte oradan bir yükseliş geldi. Şimdi tekrardan 1938 kadar gelmiş. Amerikan 10 yıllıklarda düşüş gelmeye başlayınca altın toparlamaya başlıyor. Altın yavaş yavaş yönünü yukarı çevirmeye başladı. Amerikan 10 yıllıklardaki geri çekilme şu an düşüşü durdurdu. Ve altın tekrar yükselişe geçecek. Değerli metallerin altın önderliğinde çıkmasını bekliyorum." dedi.


Öte yandan İslam Memiş dün yayınladığı tahminde dövizin Temmuz ayında yeni bir rekor kırmasını beklediğini, altın piyasasının da buna paralel olarak sert yükselişe geçeceğini söyledi.



Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Ekonomistin kendi görüşleridir. Finans7 yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım uzmanları tarafından verilir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç