GSS'ye Zam Geldi: İşte Genel Sağlık Sigortası Primi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GSS'ye Zam Geldi: İşte Genel Sağlık Sigortası Primi

Son dakika haberi: Asgari ücrete yapılan zamdan sonra Genel Sağlık Sigortası ücretine de zam geldi.

Sağlık 1 Tem 2022 17:44 0
GSS'ye Zam Geldi: İşte Genel Sağlık Sigortası Primi

GSS'ye de zam geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan komisyon toplantısından sonra yaptığı açıklamada yeni asgari ücreti şu şekilde kamuoyuna duyurdu:

Çalışanlarımız başta olmak üzere her insanımız için ttedbirleri devreye aldık. Üretimi destekleyerek çarkların durmasına, istihdamın düşmesine izin vermedik. Sosyal destek programlarımızın hem kapsamını genişletip hem miktarını arttırmak suretiyle kimseyi sahipsiz yardımsız bırakmadık. Tüm dezavantajlı kesimlere gözümüz gibi bakıyoruz. 

Çalışanları sadece enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü şekilde desteklemektir. Yılbaşında maaşlara çok ciddi artışlar yaptık. Asgari ücret tespit komisyonunun çabaları ile yüzde 50 gibi tarihi bir artışı gerçekleştirdik. Tabi asgari ücreti yükseltirken tüm yükü işverenin üzerine yıkmadık. Devlet olarak çok ciddi bir fedakarlıkta bulunarak tüm maaşların asgari ücret kadar vergisinden vazgeçtik. Ancak enflasyon kamburunun bu artışların bir süre sonra yetersiz kalmasına sebep oldu. Bunun üzerine arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmasını istedim. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'tan fazla zam zaten yapılacak.

Asgari ücretlilerin de kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük. Komisyon toplantıya çağrıldı. Bakanlığımızın tüm taraflarla yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücre trakmaı belirledik.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM YAPILDI. BUNA GÖRE YENİ ASGARİ ÜCRET NET 5500 TL OLACAK. İŞÇİ BAŞINA DEVLETİMİZ 100 TL DESTEK VERECEK.

GSS'YE ZAM GELDİ

Asgari ücrete endeksli olan Genel Sağlık Sigortası primlerine de zam gelecek. 1 Ocak ile 1 Temmuz tarihleri arasında aylık 150.12 lira seviyesinde olan , sigortası olmayan vatandaşların her ay SGK'ya ödemeleri gereken Genel Sağlık Sigortası prim ücretine zam geldi.

Zamla birlikte yeni GSS prim tutarı: 195 lira 15 kuruş.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç