GSS Borçlarının 10 Bin Lirası Siliniyor: İşte Kapsamı ve Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GSS Borçlarının 10 Bin Lirası Siliniyor: İşte Kapsamı ve Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama

TBMM'ye gelen GSS borçları düzenlemesinin detayları belli oldu. Yapılan açıklamada borçların 10 bin lirasının silineceğine yer verildi. İşte şartları.

Sağlık 16 Haz 2022 16:51 12
GSS Borçlarının 10 Bin Lirası Siliniyor: İşte Kapsamı ve Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama

GSS prim borçlarına affın kapsamı belli oldu.

Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Geçen gün meclise gelen kanun teklifinde , GSS borcu olan vatandaşların bu borçlarının bir kısmının silinmesi teklifi vardı. Bugün yapılan açıklamada söz konusu teklifin detaylarına yer verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden çalışmaları incelediğimizde sağlık personellerinin özlük haklarında önemli düzenlemeler yapılması öngörülüyor. Bakan Koca söz konusu düzenlemeyi devrim olarak nitelendirirken söz konusu teklife göre genel sağlık sigortası borçlarının da bir kısmı silinecek.

Bu teklife göre genel sağlık sigortası kapsamında borcu olan ve borçları nedeniyle sağlık sigortasından faydalanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına ödeme kolaylığı gelecek. 

Hastanelerde sunulan sağlık hizmeti alan ya da herhangi bir sebepten dolay sağlık sigortasından faydalanamayan kişiler, söz konusu düzenlemeden faydalanabilecek.Bağ Kurlular ise söz konusu düzenlemeden faydalanamayacak. 

Düzenlemenin şimdi meclise sevk edildiği haberi bugün geldi. Genel Kurulda görüşülecek düzenlemenin önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor.

KİMLER NASIL FAYDALANACAK?

Yasa yürürlüğe girdikten sonra 1 sene içinde borcun yüzde 50'lik kısmını peşin ya da taksitle ödeyen kişilerin kalan yüzde 50'lik borçları silinecek. 

10 BİN LİRANIN ALTINDA BORÇ VARSA

Düzenlemenin yasalaşması ile birlikte borç miktarı 10 bin liranın altında olan kişilerin borçlarının hepsi silinecek. 

Sağlık sigortasında borçlarından dolayı yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına ödeme kolaylığı geliyor. 

Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50'sinin peşin veya taksitle ödenmesi halinde geriye kalan yüzde 50'lik borç silinecek. 

Borç tutarı 10 bin liranın altındaysa tamamı silinecek.

Borcun yarısının 10 bin liranın altında olması halinde ise on bin liranın tamamı silinip, kalan kısmı tahsil edilecek.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 bin lira altı borcu bulunan 87 bin 103 kişi bulunuyor.

Düzenleme ile 198 milyon 708 bin liralık alacağın 123 milyon 578 bin liralık kısmı affedilmiş olacak.

Hakkında dava açılanların ise borçları ödenince dava düşecek. Taksitle ödeyenlerin, borç bitene kadar davası sürecek. Peşin ödeyenlerin hemen düşecek. 

GSS BORÇ SORGULAMA

Siz de GSS borcunuz var mı yok mu diye sorgulama yapın. Sorgulama yaparak borcunuzu öğrenebilir ve buna göre bu kampanyaya başvurabilirsiniz.

Borçlarınıız e devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirsiniz. E devlet mobil uygulamasını indirerek arama kısmına gss yazın ve borcunuzu sorgulayın.

SIRADA KYK BORÇLARI OLSUN

Gençler, borç silinmede sırada KYK borçlarının olmasını istiyor. İş bulamayan ve iş bulsa bile ciddi bir KYK borcu yükü ile karşı karşıya kalacak gençler, bu borçlara da düzenleme gelmesini istiyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Iyi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bağkurda kapsasın hani kapsayacaktı ?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bagkurda silinsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bagkurda silinsin borc
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İyi