GSB Personel Alımı Sonuçları Erken Açıklanacak (Gençlik Spor Bakanlığı Güvenlik, Temizlik Büro Personeli Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GSB Personel Alımı Sonuçları Erken Açıklanacak (Gençlik Spor Bakanlığı Güvenlik, Temizlik Büro Personeli Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman?)

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları erken açıklanacak. İşte sonuçlar için beklenen tarih.

Sınav 17 Eylül 2022 09:21 1
GSB Personel Alımı Sonuçları Erken Açıklanacak (Gençlik Spor Bakanlığı Güvenlik, Temizlik Büro Personeli Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman?)

GSB güvenlik , temizlik ve büro personeli alımı sonuçları bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 yılı kamu personeli alımı başvuruları geçen 10 Eylül günü başlamış ve e devlet kapısı üzerinden 15 Eylül 2022 tarihine kadar alınmıştı. Başvuruların sona ermesinden sonra ilana müracaat eden binlerce kişi, ilan başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , sonuçların açıklanmasının ardından ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu personel alımı hakkında bilgilere yer verdik.

MÜLAKAT OLACAK MI?

Yayınlanan duyuruya baktığımızda alınacak adayların KPSS puan sıralamasına göre tespit edileceği görüldü. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1) Başvurular, başvurulan pozisyon için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek ve başvuru şartlarından herhangi birini taşımadığı tespit edilenlerin başvurusu iptal edilecektir.

2) Yerleştirmelerde, KPSS puanı esas alınacaktır. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir pozisyon ve il için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asıl olarak yerleştirmeye hak kazanacak ve bir o kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sırası ile mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3) Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için KPSS’de 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak müktesep hak teşkil etmeyecektir.

4) Yedek sıralamasında yer alan adaylar için yedek listede yer almak daha sonraki alımlar için müktesep hak teşkil etmeyecektir

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve büro personeli kadrolarına yapılan personel alımında adaylar KPSS puanına göre atanacak ve ASİL listede yer alanlar göreve başlamaya hak kazanacak. ASIL adaylardan gelen olmaması durumunda yedek adaylar seçim aşamalarına çağrılacak. Siz hangi kadroya kaç KPSS ile başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından şehrinizi yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

İlan metnine baktığımızda sonuçlarla ilgili herhangi bir tarihe yer verilmediği görüldü. Ancak beklentilerimize göre KYK yurtlarının bu ay sonunda üniversite öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak olması nedeniyle sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Sonuçlar gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hadi yine iyisiniz torpilliler.. 😉