GSB Personel Alımı Başvurusunda Denklik Belgesi Nedir, Nasıl Alınır? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı İlanı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GSB Personel Alımı Başvurusunda Denklik Belgesi Nedir, Nasıl Alınır? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı İlanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvurusunda istenen denklik belgesi nedir? İşte başvuru bilgileri ve denklik belgesi.

Kamu 11 Eylül 2022 11:10 0
GSB Personel Alımı Başvurusunda Denklik Belgesi Nedir, Nasıl Alınır? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı İlanı

Denklik belgesi nedir? GSB personel alımı başvurusunda denklik belgeis nasıl yüklenir? Nereden alınır?

GSB 4 bin 147 personel alımı başvuru duyurusu dün geldi ve başvurular alınmaya başlaıd. Büro personeli, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli kadrolarına yapılan personel alımında başvuruların başlaması ile birlikte adaylar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını yapmak için akın etti.

Başvuruya ilişkin bilgiler şu şekilde verildi:

Adaylar başvurularını, 10 Eylül 2022 (10.00) – 15 Eylül 2022 (17.00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaktır.

Adaylar III- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER başlığında belirtilen belgelerini başvuru sisteminde belirtilen yerlere istenilen formatta yükleyecektir.

BAŞVURU EVRAKLARI

Başvuru yapacak adayların sisteme yükleyecek evrakları şu şekilde:

1)    Son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,
2)    Yükseköğretim kurumlarından mezun olup denkliğe sahip olan adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi,
3)    Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurdukları ile ilgili önceki kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesi.
4)    Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna müracaat edecek adaylar için ayrıca; 
a)    Geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartı,
b)    Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18’inci maddesinde belirtilen ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli ve boy-kilo bilgilerini içeren son 1 (bir) yıl içerisinde alınmış sağlık kurulu raporu (15 Eylül 2021 ve sonrası tarihli sağlık kurulu raporu),

DENKLİK BELGESİ

Denklik belgesi kısmı ise kafa karıştırdı. Denklik Belgesi Denkliği talep edilen diplomanın Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir. Yani yurt dışından mezun olanların siteme yükleyeceği belgedir.

GSB personel alımı başvuru bilgileri, şartları ve detayları ile başvuru kılavuzu için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç