GSB KYK Yurt Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? Güvence Bedeli Nedir , Nereye , Ne Zaman Ödenir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GSB KYK Yurt Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? Güvence Bedeli Nedir , Nereye , Ne Zaman Ödenir?

KYK yurt sonuçları açıklandı. Şimdi sıra yurt kayıtlarında . Peki kayıtlar ne zaman başlayacak? Kayıt ücreti nereye ne kadar ödenecek?

Son Dakika 7 Eylül 2022 11:08 0
GSB KYK Yurt Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? Güvence Bedeli Nedir , Nereye , Ne Zaman Ödenir?

KYK yurt kayıtları ne zaman? Kayıt ücreti ne kadar?

KYK yurt kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Az önce GSB yurt sonuçlarının açıklanması sonrası sonuçlarna bakan öğrenciler, KYK yurtlarına kayıtların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu konudaki son duyurulara yer verdik.

BAKAN KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK yurtları ile ilgili yaptığı soın açıklamada şunları söyledi:

"Tüm başvuruların tamamen objectif bir şekilde tamamen dijital ortamda analiz edildiğini ifade etmem lazım. Sonrasında biliyorsunuz üniversite açılışları tarihleri aynı gün olmuyor. İl il aşama aşama gerçekleşiyor.

Bugün birinci fazı tamamlayarak uygulama aşamasını başlatmış oluyoruz. Birinci faz çalışmalarımızda olağanüstü gayretle çalışan Bakanlık ailesine herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

BAŞVURULAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Biliyorsunuz yeni dönem için başvuru dönemini tamamladık. Başvurular 12 kamu kurumu tarafından analiz edildi. başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak puanlama ile tespit edildiler. Yine bu kriterler gelir, başarı, sosyal durum esas alınarak sıralama ortaya kondu. Oluşan sıralama ile öğrencilerimizin kazandıkları okula en yakın bakanlık yurdundan başlamak suretiyle yurtlara yerleştirmeleri gerçekleştirildi.

EN YÜKSEK TALEP

Yıllık bazda en yüksek talebi almış olmamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Birinci faz ilk yerleştirmemizde yüzde 80'lik rekor bir karşılama oranına imza attık."

GÜVENCE BEDELİ

Yurda yeni yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken güvence bedeli , yüzde 20- 28.5 arasında zamlanarak en düşük 683, en yüksek 1093 lira oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere beliri oranda beslenme yardımları yapılıyor. Bu beslenme yardımları 2022 - 2023 yılları itibariyle 750 TL olarak açıklandı.

YURT KAYITLARI

KYK Yurt kayıtları "https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-kayit-islemleri" adresinden yapılmaktadır.

Kayıt duyurusu gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç