Grizu Patlaması Nedir? Amasra Grizu Patlaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Grizu Patlaması Nedir? Amasra Grizu Patlaması

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Peki Grizu patlaması ne demek?

Haberler 14 Ekim 2022 21:10 0
Grizu Patlaması Nedir? Amasra Grizu Patlaması

Grizu patlaması ne demek? Grizu patlaması nedir?

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Meydana gelen patlama sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın ardından grizu patlamasının ne olduğu yakından araştırılmaya başlandı. Peki grizu patlaması nedir? İşte detaylar...

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamanın grizu patlaması olması ihtimali üzerinde durulurken grizu patlaması ile ilgili araştırmalarda hız kazandı. Kullanıcılar, grizu patlaması hakkında bilgiler araştırıyor. Peki, Grizu ne demek? Grizu patlaması nedir? Bartın da grizu patlaması mı oldu? Detaylar haberde.

GRİZU NE DEMEK?

Grizu, maden ocaklarının galerilerinde bulunabilen ve belirli konsantrasyonlara eriştiğinde patlayıcı hale gelebilen, zehirli bir gazdır.

GRİZU PATLAMASI NEDİR?

Grizu patlaması, belli oranlardaki metan gazıyla havanın karışarak oluşturduğu patlamadır. Patlamanın gerçekleşebilmesi için asgari %12 oranında oksijen gerekmektedir. Havada %5-6 oranında bulunan metan gazı ancak bir sıcaklık etkisiyle yanarken, metan oranının %5-16 olması durumunda patlayıcı özellik kazanır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç