Grip ve korona sonrası geçmeyen öksürüğe dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Grip ve korona sonrası geçmeyen öksürüğe dikkat!

Son dakika haberi: Grip ve korona sonrası bitmeyen öksürük ile ilgili açıklama geldi. Gelen açıklamanın detayları finans7'de.

Sağlık 18 Ara 2023 0
Grip ve korona sonrası geçmeyen öksürüğe dikkat!

Aylar süren öksürük sorunu yaşayanlar dikkat.

Soğuk havaların bastırılması nedeniyle grip vakaları da giderek artmaya devam ediyor. Gelen son dakika açıklaması bilimsel araştırmaların grip virüsünün uzun süreli etkileriyle ilgili tezlerini daha da güçlendirdi.

The Lancet Infectious Diseases dergisinde yayınlanan araştırmaya baktığımızda gribin de korona gibi akciğerlerde aylarca devam eden etkiler bırakabildiği bildirildi.

Araştırmalara baktığımızda hem korona hem de grip enfeksiyonlarından sonraki 18 ay içinde ölüm, hastaneye yeniden yatış ve kalp ile böbrekler ve beyin ile sindiririm sistemi dahil olmak üzere birçok organı ilgilendiren sağlık sorunları riskini artırdığına yer verildi.

Öte yandan korona hastalarının aynı anda birçok organ sisteminde uzun süren sorunlar yaşama olasılığı daha da yüksek oluyor. Grip hastalarında da görülen bu durum özellikle akciğerler üzerinde kalıcı semptomlara sahip olma olasılıklarını daha da yüksek kılıyor.

Gribi atlattıktan sonra bile kişilerde aylarca devam eden öksürüklere, şiddetli nefes darlığına ve çeşitli akciğer sorunları gözlemleniyor. Uzmanlara göre grip aylarca devam eden viral sonrası öksürük gibi birçok pulmoner semptoma yol açabilmekte. Buna karşı olarak korona, yorgunluk kas güçsüzlüğü ve beyin sisi gibi pekçok akciğer dışı semptoma neden oluyor.

Geçen aylarda yayınlanan başka bir çalışmaya göre semptomların soğuk algınlığı virüsleri ve grip de dahil olmak üzere farklı solunum yolu virüslerinden sonra da devam edebileceğini ortaya çıkarıyor.

Virüsün bıraktığı izler içiğn henüz bir tedavi yok. Virüsler ciddi sağlık sorunlarını nasıl tetiklediği ve neden devam ettikleri tıp uzmanları için şimdilik bilinmiyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç