Green Card Çıkması İçin Neler Yapılmalı? İşte Başvuru Yöntemi ve bilgileri DV2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Green Card Çıkması İçin Neler Yapılmalı? İşte Başvuru Yöntemi ve bilgileri DV2024

Green Card başvurusu hakkında açıklama geldi ve başvurular alınmaya başladı. Peki başvuru çıkması için neler yapılabilir?

İş Dünyası 6 Ekim 2022 00:15 0
Green Card Çıkması İçin Neler Yapılmalı? İşte Başvuru Yöntemi ve bilgileri DV2024

Green Card başvurusu başladı: Peki kimlere çıkar? Size çıkması için neler yapabilirsiniz? Başvuru adımları nedir , nasıl yapılır?

Ameirka'da yaşama hayali ülemizde binlerce vatandaşın istediği şeylerden biridir. Bu kapsamda her sene yurt dışından göçmen alan Amerika, bu sene de 55 bin Green Card dağıtacak. Green Card için başvuru süresi başlarken konu ile ilgili en merak edilen konu , başvurunın nasıl çıkaacağı, ne yapılması durumunda Geen Card çıkma olasılığının artacağı konusu oldu. 

Konu ile ilgili , "Green Card başvuruları bugün 19:00 itibari ile başlıyor. Şimdi sizlere nasıl şansınızı artırabileceğinizi ve nasıl başvuru yapabileceğinizi adım adım anlatacağım." ifadeleri ile bir açıklama yaşan Ali Tekini,  daha rahat Grreen Card çıkması için gereken tavsiyesleri şu şekilde sıraladı:

"Green Card hakkında bilinen yanlışları düzeltmek istiyorum. Çünkü gerek insanlardan aldığım geri dönüşler olsun, gerek sosyal medyada gördüğüm şeyler olsun beni şaşırttı. En çok gördüğüm şey insanların, şirketlere GREEN CARD çekiliş başvurusu için para ödemesiydi.

BU İŞLEM TAMAMEN ÜCRETSİZ BİR İŞLEMDİR. ÜCRET ÖDENMESİNİ GEREKTİREN BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. EĞER GREEN CARD SİZE ÇIKARSA ÇIKTIKTAN SONRA Kİ SÜRECİ TAKİP ETMEK ADINA BİR AVUKATTAN YARDIM ALABİLİRSİNİZ VE ÜCRET ÖDEMENİZ GEREKEN YERLERE ÖDEMELER YAPABİLİRSİNİZ

AMA GREEN CARD ÇEKİLİŞ BAŞVURUSU İÇİN HERHANGİ BİR DANIŞMANLIĞA İHTİYACINIZ YOKTUR. ÜCRET DE TALEP EDİLMEZ

*Pasaport zorunluluğu kaldırıldı. Bu yüzden bir pasaporta ihtiyacımız olmayacak

SİTENİN İSTEDİĞİ BOYUTLARDA BAŞVURU İÇİN ÇEKİLMİŞ BİYOMETRİK FOTOĞRAF (BU MADDE ÖNEMLİ ÇÜNKÜ FOTOĞRAF İSTENEN BOYUTLARDA OLMAZSA BAŞVURUNUZ İPTAL OLABİLİYOR.)

Fotoğrafınızı ABD’nin resmi sitesine ( http://tsg.phototool.state.gov/photo ) yükleyerek uygun format ve ölçülerde düzenleyebilirsiniz.

PEKİ BAŞVURU NASIL?

Başvurularla ilgili de şu bilgiler pyalaşıldı. 

Başvuru işlemleri sadece bu siteden yapılıyor. Başka sitelere ya da kişilere herhangi bir ücret ödemenize gerek yok !

 http://dvprogram.state.gov
Karşınıza gelen bu ekranda DV-2023 Instructions butonunu görürsünüz. Oraya tıklarsanız başvuru yapmak için neler yapmanız ve hangi şartları taşımanız gerektiğini anlatan İngilizce bir PDF dosyası bulacaksınız

YEŞİL BUTON OLAN ”BEGIN ENTRY” butonuna tıklıyorsunuz. Karşınıza bir doğrulama kodunun sorulduğu ekran gelecek. Ekranda gördüğünüz kodu kutucuğa yazın, SUBMIT butonuna tıklayıp devam edin.

Bu form sizin kişisel bilgilerinizi resmi bir şekilde dolduracağınız bir form. Soyadı ve adı girerken dikkat etmeniz gereken nokta eğer göbek adınız yoksa ”NO MIDDLE NAME” kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.

Ayrıca formu doldururken İNGİLİZCE karakter kullanın TÜRKÇE karakter kullanmayın. Yani doğum yeriniz ŞANLIURFA ise SANLIURFA şeklinde yazmalısınız.

Pasaport numarası soruyor ama bu sene pasaport zorunluluğu yasa ile kaldırıldı.

Buradan sonra sayfanın altında SUBMIT butonu göreceksiniz. Artık ona tıkladığınızda çekilişe resmi olarak KATILMIŞ OLUYORSUNUZ.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç