Gram Altında Rekor Az Önce Geldi: İşte Son Fiyatlar ve Tahminler Yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gram Altında Rekor Az Önce Geldi: İşte Son Fiyatlar ve Tahminler Yorumları

Son dakika haberi: Gram altında az önce rekor geldi. İşte gram altında ons kaynaklı yaşanan yükseliş ve tahminler.

Altın 17 Haz 2022 00:04 0
Gram Altında Rekor Az Önce Geldi: İşte Son Fiyatlar ve Tahminler Yorumları

Gram altın gece yarısı yükselmeye başladı.

Gram altın az önce yükselmeye başladı. Fed'in yüksek faiz arttırımı sonrasında düşmesi beklenen altının ons fiyatında yaşanan kısa süreli düşüş yerini hızlı bir yükselişe bıraktı. Gelen son bilgilere göre gram altın son 6 ayın rekorunu kırdı.

FED 18 YIL SONRA BİR İLKE İMZA ATTI

Amerikan Merkez Bankası Fed dün akşam beklenen faiz kararını açıkladı ve faizleri 75 baz puan yükselttiğini duyurdu. Faiz arttırım kararından sonra altının ons fiyatı bir yukarı bir aşağı seyretti. Faiz öncesi 1817 dolarda olan ons fiyatı, faiz sonrası hızla 1840 dolara çıktı.

Ancak daha sonra ons düşmeye başladı ve bugün gündüz saatlerinde 1818 dolara kadar geriledi. Ancak akşam düşüş yerini hızlı bir toparlanmaya bıraktı ve ons altın fiyatı kısa süre içinde 1850 dolar bandını yıkarak 1857 dolara kadar çıktı. İşte ons fiyatında yaşanan değişimin grafiği:

GRAM ALTIN 6 AYIN REKORUNU KIRDI

En son 20 Aralık'ta rekor kıran gram altın, ons fiyatında yaşanan bu yükseliş ile birlikte tırmanmaya başladı ve 1 gram altın fiyatı 1033 liraya kadar geldi. İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

Not: Grafikler ve fiyatlar altin .in sayfasından alınmıştır.

GRAM ALTIN TAHMİNLERİ

Altın fiyatları için son tahminler şu şekilde:

Hatice Kolçak: "

Yaz aylarında 1200'leri göreceğiz. Dolarda aşağı gidecek tek formül vardı. O da bono. Ama ertelendi. Hala masada. Yaz aylarında gündeme getirecek en doğru zamanda gündeme geleceğini düşünüyorum. Şimdi beklemeye alındı. Dolarda bütün oklar yukarıyı gösteriyor. Ons altında yukarı. O yüzden 1200'lü seviyeler gram altında yaz aylarında görülecek."

Tunç Şatıroğlu: ""Altın ve gümüş en az 2 yıl sabırlı olamayacaklar için uygun değildir. İstediğinde bozmak isteyenler için dolar almak da uygundur."

İslam Memiş altın tahmini: 'Ben dolar/TL kurunda 17,80 ve gram altında 1.050 lira seviyelerini gördükten sonra pik olacağını ifade etmiştim. Temmuz ayında pik seviyelerin geleceği beklentim de sürüyor." Memiş Temmuz'da 1200 seviyelerinin , yıl sonunda ise 1450 seviyelerini beklediğini söyledi.

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç