Gram Altında Beklenen Yükseliş Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gram Altında Beklenen Yükseliş Başladı

Dolar kuru güne yatay seyirle başlarken gram altında , tahminlerin olduğu yönde yükseliş başladı. İşte altın ve dolar kurunda son fiyatlar.

Altın 18 Nisan 2022 09:35 0
Gram Altında Beklenen Yükseliş Başladı

Dolar yatay, gram altın haftaya yükselişle başladı.


Piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününe başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru haftaya yatay seyirle başlarken gram altında yükseliş görüldü. Fed'in açıklamasının beklendiği yeni haftada başlayan bu yükseliş, altın yatırımcısının dikkatini altın fiyatları üzerine çekti.


FED TOPLANTISI ÖNCESİ SON AÇIKLAMA

Amerikan Merkez Bankası 3-4 Mayıs günü önemli bir toplantı yapacak. Toplantıya 2 hafta kala Merkez Bankası Başkanı Powell bir etkinliğe katılacağını açıkladı. Fed Başkanı Powell IMF’nin düzenlediği ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile diğer politika yapıcıların da katılacağı bir panele katılacak ve bu panelde ekonomiye dair önemli açıklamalar yapacak.


Gözler, enflasyonun Amerika'da 40 yılın zirvesine çıkması nedeniyle faiz artırımına gidecek Fed'in toplantısından önce gelecek son açıklamada. Bloomberg ekonomistleri Anna Wong, Eliza Winger ve Andrew Husby Fed’in bu sene her toplantıda faiz artıracağını, sadece Mayıs ayında 50 baz puan artış beklediklerini bildirdi.


DOLAR YATAY BAŞLADI

Dolar kuru bugüne yatay seyirle başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre geçen haftayı 14.62 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, bu haftaya 14.63 TL seviyesinden başladı ve bu seviyeden işlem görüyor.


GRAM ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Son 1 haftadır yükseliş trendinde olan gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününde yönünü yine yukarıya çevirdi. Geçen haftayı 928 lira seviyesinden kapatan gram altın bu haftaya yükselişle başladı ve şu sıralar 936 TL seviyesine kadar çıktı. İşte gram altında son saatlerdeki değişimin grafiği:


Altının ons fiyatının yükselmesi ile birlikte gram altında da yükseliş başladı. Altının ons fiyatı 1983 dolara kadar çıktı ve son dönemlerin en yüksek seviyesini gördü.


ALTIN TAHMİNİ YAYIMLANDI

Son dönemlerde oldukça hareketli olan gram altın hakkında önemli tahminler yayınlandı. Yayınlanan tahminlere baktığımızda altın için Fed'in açıklamalarının kritik olduğuna yer verildi. Fed'in baskısına rağmen direnen ve 900 lira altına gerilemeyen altının önümüzdeki günlerde yükseliş trendine devam edeceği belirtildi. İslam Memiş ve Tuna Şatıroğlu yaptıkları açıklamalarda dolar kurunun çok baskılandığını, Mayıs ayında bir patlama beklediklerini söyledi. Kritik tahmin için TIKLAYIN


Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç