Gram Altın ve Dolar Kurunda Tahmin Geldi: Mayıs'ta Hüplet Haziran'da Gümlet
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gram Altın ve Dolar Kurunda Tahmin Geldi: Mayıs'ta Hüplet Haziran'da Gümlet

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Memiş yaptığı açıklamada yeni tahminlerini yayınladı.

Döviz 11 Nisan 2022 15:36 0
Gram Altın ve Dolar Kurunda Tahmin Geldi: Mayıs'ta Hüplet Haziran'da Gümlet

Dolar 18 lira iken çökecek diyen İslam Memiş'ten Mayıs ayında olacaklar ile ilgili son dakika açıklaması geldi.


Merkez Bankası'nın faiz kararına günler kala İslam Memiş'ten bir son dakika açıklaması geldi. Memiş yaptığı açıklamada dolar kurunun Mayıs ayında sert bir yükseliş içine gireceğini ve daha sonra yeniden düşeceği konusunda tahmin yayınladı. Yayınlanan tahminde altın ve gümüş fiyatları hakkında da değerlendirmeler yapıldı.


MAYIS'TA HÜPLET , HAZİRAN'DA GÜMLET

Bu günlerde yatay seyreden dolar kurunun Mayıs ayında sert bir yükseliş içine gireceği tahmininde bulunan İslam Memiş söz konusu yükselişin dış etmenlere bağlı olarak gerçekleşeceğini söyledi. Mayıs ayında küresel bir fırtına olacağı bildirilirken kısa vadede bocalayabiliriz dedi. Söz konusu sürecin Haziran ayında sona ereceğini söyleyen Memiş, yılın 3'üncü çeyreğinin yeni fırsatlarla birlikte geleceğini söyledi ve Mayıs ayının hüplet, haziran ayının ise gümlet ayı olacağını söyledi.


Mayıs ayında doların 15 ile 15.5 TL civarında olacağını bildiren Memiş, Gram altının da 960 ile 980 lira arasında olmasını tahmin ettiğini bildirdi. Gümüş için ise Memiş 12-12.5 TL aralığını hedef gösterdi.


Mayıs ayında dolar kurunun yükseleceğini söyleyen Memiş, Haziran'da toparlanma olacağını ve doların yeniden düşeceğini,rüzgarın terse döneceğini söyledi ve "Dolar/TL kurunda Mayıs’ta 15-15,50 lira aralığını öngördüğümü önceden belirttim. Hal böyle olunca altın-gümüş gibi değerli metallerin gram bazındaki yükselişte kaçınılmaz olur. Mesela gram altın 960-980 lira aralığı, gümüş gram 12-12,50 lira aralığı." ifadelerini kullandı.


Nisan ile Mayıs ayında birçok ülkenin liderlerinin Türkiye'ye ziyaretler gerçekleştireceğini söyleyen Memiş, her görüşmede yatırımların konuşulacağı ve ülkeye yeni para akışı olacağını söyledi. İsrail ile Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok ülke ile görüşmelerin gerçekleşeceğini bildiren Memiş, Rus iş insanlarının da Türkiye'de olduğunu söyledi.


Söz konusu hamlelerin geçici olacağını ancak bunun olumlu olduğunu belirtildi.


Dolar kuru bugün hafif bir düşüşle haftaya başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 14,68 TL seviyesinde seyrediyor. Altının ons fiyatında yaşanan yükseliş nedeniyle gram altın da yükselişe geçti. Sabah 920 lira seviyesinde olan gram altın şu sıralar 927 lira seviyesinde.


Ziraat Bankası'ndan 150 bin TL faizsiz 1 yıl ertelemeli kredi. Detaylar için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç