Gram Altın Fiyatlarında Yeni Gelişme! Fırlayacağı Tarih Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gram Altın Fiyatlarında Yeni Gelişme! Fırlayacağı Tarih Belli Oldu!

Altını olanlar dikkat! Ons altın fiyatlarında yeni gelişmeler yaşanıyor! İşte haberin detayları...

Altın 17 Ağu 2023 10:50 0
Gram Altın Fiyatlarında Yeni Gelişme! Fırlayacağı Tarih Belli Oldu!

Son dönemde gram altında yaşanan düşüş, yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Ons altında 1800-1850 dolar bandının yatırım fırsatı olarak değerlendirildiği belirtilirken, 2023 yılı sonu için 2000 doların üzerine çıkma beklentisi altın yatırımcılarının gündemindeki yerini aldı.

Uzmanlar, piyasadaki son dakika gelişmelerini yakından takip eden yatırımcıları uyarıyor: Altın sahipleri için satış konusunda aceleci olmamak ve belli bir oranda altını elde tutmak önem taşıyor. Bu kapsamda, Philip Capital Araştırma Müdürü ve Yatırım Danışmanı Onurcan Bal, yatırımcılara ellerindeki altınları koruma konusunda tavsiyelerde bulundu. 1800-1850 bölgesinin tekrar alım fırsatı olduğunu belirterek yıl sonunda bu rakamların 2000 doların üzerine çıkacağını ifade ettiler.

ALTIN YATIRIMCILARINA ÖNEMLİ TAVSİYELER
Bal, global ekonomik etkenlere dikkat çekerek, ABD ekonomisinde beklenen yumuşak iniş ve Çin ekonomisinden gelen zayıf verilerin doları güçlendirerek ons altını olumsuz etkilediğini vurguladı. Ons altının 1900 doların altına inmesi halinde satış baskısının artabileceğini belirten Bal, “1950 dolar seviyesi aşılmadan alım yapmanın riskli olduğunu, fakat 1800-1850 dolar bandının yatırımcılar için cazip bir alım fırsatı olabileceğini” ifade etti.

Altın piyasasında yaşanan bu dalgalanmalar, yatırımcıların stratejilerini nasıl şekillendireceği konusunda merak uyandırıyor. Uzmanlar, piyasaları yakından takip etmenin ve uzun vadeli yatırım stratejileri oluşturmanın önemini bir kez daha vurguluyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç