Gram altın fiyatında son dakika tahmini: İşte güncel fiyatları ve yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gram altın fiyatında son dakika tahmini: İşte güncel fiyatları ve yorumları

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili açıklama geldi ve kritik tahmin yayınlandı. Yayınlanan tahmin ve güncel altın fiyatları yazımızda.

Altın 22 Nisan 2023 23:22 0
Gram altın fiyatında son dakika tahmini: İşte güncel fiyatları ve yorumları

Gram altın ile ilgili son dakika açıklaması geldi: Rekor tahmin açıklandı.

Türkiye seçim sürecine girdi. Seçimlere 3 hafta kala vatandaşlar, seçimden sonra gram altının ne kadar olacağını, seçime kadar altın fiyatlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Peki altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç TL oldu? Çeyrek altın fiyatı bugün kaç TL seviyesine geldi? İşte altın piyasasından alınan son dakika bilgileri ve güncel altın yorumları.

MAYIS AYINDA ÖNEMLİ VERİLER GELECEK

Tüm dünyada piyasalar Mayıs ayında gelecek veriler bekleniyor. 3 Mayıs tarihinde Amerika'da Fed, faiz kararını açıklayacak. 4 Mayıs tarihinde ise Avrupa Merkez Bankası faizleri açıklayaca. 11 Mayıs tarihinde ise İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bu veriler, piyasalarda yakından takip ediliyor.

Para politikalarında sıkılaşmaya gidilmesi durumunda altın fiyatlarında baskı olacağı belirtilirken faizlerde yavaşlama olması durumunda altın fiyatlarının üzerindeki baskı azalacak ve fiyatlar yönünü yeniden yukarı çevirecek.

Fiyatlar ile ilgili bir değerlendirmede bulunan İnvestaz Araştırma Direktörü Tuğberk Çitilci, fiyatlar için Haziran ayını işaret etti. Fed'in duracağını ve faiz indirimlerinin devreye gireceğini bildiren Çitilci, "Dolar görece olarak güçsüz olmaya başladığı zaman ise güvenli liman olan ons altına talep artmaya başlayacak. Dolayısıyla ons altın tarafında iyi haberler var. Yukarı yön daha olası gibi" dedi ve altın Haziran ayında yükseliş beklentisi olduğunu söyledi.

GRAM ALTIN REKOR KIRACAK

Açıklamasının devamında gram altın tahminini de paylaşan Çitilci, ekranlarda 1240 lira görülmesine rağmen kapalıçarşıda gram altının 1365 TL'den işlem gördüğünü söyledi. Bunun da banka serbest piyasa farkını, dolar ile altında makasın nereye kadar açıldığını gösteriyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Çitilci, "Bu da banka ve Kapalıçarşı’daki dolar kurunun farklılığından kaynaklanıyor. Gram altın fiyatlarını onstaki hareketten çok Türk lirasındaki hareket tetikleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Çitilci açıklamasının devamında, "Gram altındaki en majör etkileyici Türk Lirası’ndaki düşük bir oynaklıkla değer kaybetmesidir. Bu da gram altın fiyatlarını Kapalıçarşı’da 1400-1450 lira bandına taşıyabilir. Yeni rekorların olduğu bir gram altın fiyatlamasını seçim dönemine kadar görüyor olacağız” dedi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NEDİR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 

ALTIN/ONS FİYATINDA SON DURUM
1.983,47

ALTIN/GR SPOT FİYATINDA SON DURUM
1.237,71

CUMHURİYET ALTINI FİYATINDA SON DURUM
8.070

ZİYNET ALTINI FİYATINDA SON DURUM
8.069,90

GRAM ALTIN FİYATINDA SON DURUM
1.351,69

ÇEYREK ALTIN FİYATINDA SON DURUM
2.023,66

YARIM ALTIN FİYATINDA SON DURUM
4.047,32

ATA ALTIN FİYATINDA SON DURUM
9.127,89

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATINDA SON DURUM
890,60

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATINDA SON DURUM
1.299,11

GREMSE ALTIN FİYATINDA SON DURUM 
22.042,00

ALTIN/ONS TL  FİYATINDA SON DURUM
38.545

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç