Görüşmeler Başlıyor: Asgari Ücrete Temmuz'da 2. Zam İçin Umut Doğdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Görüşmeler Başlıyor: Asgari Ücrete Temmuz'da 2. Zam İçin Umut Doğdu

Asgari ücrete sene ortasında ek zam için son dakika açıklaması geldi. TÜSİAD'dan gelen açıklama milyonları sevindirdi.

Ekonomi 25 Nisan 2022 21:35 7
Görüşmeler Başlıyor: Asgari Ücrete Temmuz'da 2. Zam İçin Umut Doğdu

Asgari ücrete ek zam ile ilgili önemli bir adım geldi.

2022 yılı içerisinde asgari ücrete ek zam yapılması konusu son günlerin en çok görüşülen , en çok tartışılan konusu oldu. Milyonlarca çalışan, enflasyon altında ezdil ve asgari ücret artık temel ihtiyaçlara bile yetmez duruma geldi. Bu durum sonrası işçiler, asgari ücrete Temmuz ayında ek bir zam yapılmasını talep ederken hükümetten gelen son açıklamalar moralleri bozdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada zaten asgari ücrete yüzde 50 oranında yüksek bir zam yaptıklarını , ek bir zammın gündemde olmadığını söyledi. Bu açıklama sonrası umutları kırılan asgari ücretli vatandaşlar , bugün gelen açıklama ile yeniden umutlandı.

 

MEMUR EMEKLİ VE İŞÇİLERE TEMMUZ'DA ZAM

Çalışma Bakanı Bilgin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Temmuz ayında emekliler, memurlar ve kamu işçilerine ek zam yapılmasının gündemde olduğunu , maaşların yükseltileceğini söyledi. Emeklilerin maaşlarının 3500 lira seviyesine çıkarılması, memurlara da Ocak ayında yapıldığı gibi ek bir maaş zammı yapılacağı açıklandı.

GENÇLERİN YURT DIŞINA GİTMESİ MESELESİ: BUNA ÇÖZÜM BULMAMIZ LAZIM

Son dönemlerde yurt dışına giden gençler ile ilgili açıklama yapan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, "Bu yetenekleri kaybetmemiz lazım. Neden gidiyorlar sorusuna baktığınız zaman, ekonomik koşullar, siyasi iklim, iş olanakları, eğitim sistemine duyulan memnuniyetsizlik öne çıkıyor. Hepimizin görevi bu gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ülkeyi yaratmak." ifadelerini kullandı.

TÜSİAD EK ZAM İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLIYOR

Asgari ücret ile ilgili konuşan Turan, işçilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyleyererek, "Geçen sene bazı şirketler çalışanlarını desteklemek için düzenleme yaptılar. İş barışı için bunu düşünmemiz, mümkünse enflasyona ezdirmeden süreci geçirmemiz gerek." ifadelerini kullandı. 

Yüksek gelen enflasyon nedeniyle bir şeyler yapılması gerektiğini söyleyen TÜSİAD Başkanı Turan, "Yüzde 60’ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde bir şeyler yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Bu konuda hükümetle görüşmeyi planlıyoruz, sadece bu konuda değil her konuda görüşüyoruz." ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal iki gün önce asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada yeni iyileştirmelerin olabileceğini söyledi ve "Bilindiği gibi asgari ücretle ücretli kesime yapılan iyileştirmeler son derece hızlı bir şekilde hayata geçirildi. İnşallah bundan sonraki dönemde de bu fiyat artışları ve dünyanın maruz kaldığı bu enflasyon oranları göz önünde bulundurularak en kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

EK ZAMDA UMUT OLDU

TÜSİAD'ın bugün gelen açıklaması asgari ücretle çalışan işçilere umut oldu. Hükümetle görüşmelerin olumlu geçmesi durumunda asgari ücrete ek zam gelebileceği belirtildi. Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

 

ASGARİ ÜCRET EK ZAMMI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bayramda ikramiyere veremiyor asgari ücretlilere bide zam mı yapıcakmış
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4.253 TL ile Ben geçinirim diyen bakan vali kaymakam cumurbaşkanı vb. varsa buyursun 1 ay sadece yaşasın 700 TL doğalgaz 200 TL elektrik 200 su faturası 500 mutfak masrafı 2.500 ev kirası çocuk bezi maması 1000 TL saha gider extra saymadım ben bu şekilde geçinirim diyen buyursun gelsin geçinsin görelim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1500
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kiralar yüksek elektrik su faturaları ve doğal gaz ciddi anlamda yüksek geliyor bir askeri ücretli çalışan heleki bu kişi evliyse geçim yapması gerçekten mucize asgari ücret en az 7,500 yada 8 bin olmalı gençler asgari ücretle deyil birikim yapmak geçim bile yapamaz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1500