Goldman Sachs'tan Türkiye enflasyonu açıklaması: Hızlı düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs'tan Türkiye enflasyonu açıklaması: Hızlı düşecek

Goldman Sachs'tan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada enflasyonun hızlı şekilde düşeceğine yer verildi.

Ekonomi 22 Mart 2024 0
Goldman Sachs'tan Türkiye enflasyonu açıklaması: Hızlı düşecek

Goldman Sachs'tan enflasyon yorumu geldi.

Amerika merkezli yatırım bankası Goldman Sachs tarafından bir rapor yayınlandı. Yayınlanan rapora baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz artırım hamlesinin olumlu olduğu ve enflasyonda hızlı bir düşüş olacağı bildirildi.

Yayınlanan raporda dünkü faiz kararı hakkında, "TCMB'nin söz konusu faiz kararının, bankanın fiyat istikrarını sağlamaya dair kararlılığı ve geleneksel politikalara bütünüyle geçişe yönelik güvenilirliğini artırabileceğini düşünüyoruz. Faiz artırımının yerel seçimlere iki haftadan az bir süre kala yapılması sinyal etkisini daha da güçlendirdi" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu raporda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın sıkılaşma eğilimini koruduğu ve şimdiki para politikası durumunun aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar, enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınlaşana kadar korunacağına tekrar yer verildi.

Merkez'in anketine göre yıl sonu beklenen enflasyon için öngörülen artışın büyük kısmının geriye dönük bakışı yansıttığı bildirildi. Rapoda, "Enflasyon beklentilerinin yükselmediğini düşünüyoruz. Söz konusu kararın yeni bir sıkılaşma döngüsünün başlangıcı olduğunu düşünmüyoruz. Bu adım, TL'de değer kaybı beklentilerinin önüne geçebilmek ve enflasyon beklentilerini düşürmek amacıyla atıldı" değerlendirmesine yer verildi.

ENFLASYON SERT DÜŞECEK

Rapora baktığımızda enflasyonun yılın ikinci yarısında sert bir şekilde düşmeye başlaması ile birlikte yıl sonunda yüzde 33'e gerilemesi ve Merkez Bankası'nın 3. çeyrekten sonra faiz indirimlerine başlamasının beklendiğine yer verildi.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç