Goldman Sachs'tan Faiz ve Borsa Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs'tan Faiz ve Borsa Tahmini

Dev finans kuruluşu Goldman Sachs, yaptığı son dakika açıklamasında faiz ve borsa tahminlerini paylaştı.

Ekonomi 11 Ekim 2022 16:03 0
Goldman Sachs'tan Faiz ve Borsa Tahmini

Goldman Sachs analistlerinden Fed faizi açıklaması.

Goldman Sachs, yaklaşan ABD enfalsyonu ve daha sonra gelecek Fed faiz süreci ile ilgili değerlendirme yayınladı. Dev finans kuruluşunun analistleri yaptıkları açıklamada ekonomik görünümün henüz kötü olmadığı, faiz piyasalarının da dalgalı olması nedeniyle Ameirka Merkez Bankası'nın izlediği faiz politikasında bir güvercin duruş beklenmediğini , bunun için çok erken olduğunu bildirdi.

Aralarında şirketin önde gelen analistlerinden Cecilia Mariotti’nin de olduğu stratejistler önceki gün yatırımcılara bir bilgi notu gönderdi. Gönderilen nota baktığımızda faiz oranlarındaki geniş çaplı dalgalanmaların hisse senedi getirilerinin güvenli varlıklara göre daha yüksek getiri sağlayaacağı beklentilerinin düştüğü anlamına geldiğini bildirdi. Şirketin hisse senetleri konusunda normalden daha düşük bir portföyü olduğu ve bunun süreceğine yer verildi. 

Stratejistler konu ile ilgili yayımladıkları notta, akaryakıtta fiyat artışlarına değindi ve "Benzin fiyatlarının artmasıyla ve daha geniş bir makro veri seti ekonomide daha fazla elle tutulur zayıflık olduğunu gösterene kadar, genel olarak Fed'in güvercinleşeceği düşüncesiyle tekrar fiyatlayan piyasalara karşı duruyoruz" dedi.

BORSA

Borsaya ilişkin yapılan değerlendirmede , Fed'in hisse senetlerine daha olumlu bir politika izleyeceğine dair spekülasyonlar olduğu, S&P 500'ün son 1 yılda bazen yükseldiği, ancak göstergenin her defasında dip gördüğü belirtildi. 

Yayınlanan değerlendirmenin sonuna baktığımızda , 1-2 Kasım'da yapılacak faiz toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı beklentisi olduğuna yer verildi. 

Stratejistler yaptığı değerlendirmede sıkılaşmanın devam etmesi, jeopolitik risklerin artarak devam etmesi ve düşük büyüme ile yükske enflasyonun hisse senetleri için düşüş riski oluşturduğnu bildirdi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç