Goldman Sachs'tan faiz artırımı sonrası ilk açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs'tan faiz artırımı sonrası ilk açıklama

Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrası Goldman Sachs'tan ilk değerlendirme geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Ekonomi 22 Mart 2024 0
Goldman Sachs'tan faiz artırımı sonrası ilk açıklama

Godlman Sachs, TMCB'nin faiz artırımı adımı değerlendirdi.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs, yaptığı son dakika açıklamasında dün gelen 500 baz puanlık faiz artırımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği 500 baz puanlık faiz artırımının enflasyon ve para biriminde değer kaybı beklentilerine yönelik tek seferlik bir adım olduğunu ve faiz artrımının tek seferlik olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada Goldman, bunun bir faiz artırımı döngüsü başlangıcı olmadığını da belirtti.

Söz konusu kararın fiyatlarda istikrarı sağlama ve ortodoks para politikasına geçiş konularında merkez bankasının güveninin daha da artacağını bildirdi.

Söz konusu değerlendirmede şu ifadelere yer verildi. "Yıllık enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir düşüşe geçerek yıl sonunda yüzde 33'e gerilemesini ve TCMB'nin üçüncü çeyrekten itibaren para politikasını gevşetmeye başlayarak 2024 sonunda yüzde 32,5'e ulaşmasını beklemeyi sürdürüyoruz"

MERKEZ FAİZİ YÜZDE 50'YE ÇIKARDI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faizleri yüzde 45'ten yüzde 50 seviyesine çıkardı. Dün gelen açıklamada TCMB, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul ayrıca, operasyonel çerçevede değişikliğe giderek, Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine karar vermiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç