Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye'de Enflasyon Beklentisini Yükseltti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye'de Enflasyon Beklentisini Yükseltti

JP Morgan ile Goldman Sachs tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye için enflasyon beklentilerine yer verildi.

Kredi 4 Nisan 2022 16:03 0
Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye'de Enflasyon Beklentisini Yükseltti

Dünyaca ünlü iki yatırım şirketi, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Türkiye için enflasyon beklentilerini arttırdı.

Mart ayı enflasyon rakamları bugün açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı internet adresi üzerinden yapılan açıklamada Mart 2022 enflasyonu için "TÜFE'de 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %5,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre %22,81, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,14 ve on iki aylık ortalamalara göre %29,88 artış gerçekleşti." ifadelerine yer verildi. Buna göre aylık enflasyon yüzde 5,46 , yıllık enflasyon ise yüzde 61.14 olarak gerçekleşti.

Mart ayı enflasyonunun da yüksek gelmesi ile birlikte iki yatırım şirketi, Türkiye için tahminlerini güncelledi. JP Morgan ve Goldman Sachs tarafından yapılan son dakika açıklamasında enflasyon beklentileri Türkiye için yukarı yönlü revize edildi.

YILIN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE YÜZDE 65'İN ÜZERİNDE OLACAK

Goldman Sachs tarafından yapılan son dakika açıklamasında enflasyonun Türkiye'de bu senenin kalan aylarında büyük oranda yüzde 65'in üzerinde olacağına yer verildi. Mayıs ile Haziran ayı için yüzde 67 tahmini paylaşılırken bu rakamla zirvenin görüleceğine yer verildi. Düşüşün bundan sonra başlayacağı da açıklamaya eklendi.

Goldman Sachs'ın Türkiye için daha önce yayınladığı enflasyon tahminine baktığımızda , 2022 yılının geneli için yüzde 60'ın üzerinde seyredecek denilmişti.

YAKIN BİR ZAMANA KADAR YÜZDE 65-70 CİVARINDA OLACAK

JP Morgan tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise Türkiye'de enflasyonun çok yakın bir zamana kadar yüzde 70'lere kadar varabileceği, yüzde 65 ile 70 arasında seyredeceğine yer verildi. Geçen ay JP Morgan bir tahmin paylaşmış ve Türkiye'de yıl sonu enflasyonunun yüzde 40 seviyesinde olacağı tahmin etti.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç