Goldman Sachs ve BofA, Fed faiz indiriminin ne zaman olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs ve BofA, Fed faiz indiriminin ne zaman olacağını açıkladı

Goldman Sachs ve BofA tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve faiz indiriminin ne zaman olacağına yer verildi.

Ekonomi 12 Ara 2023 0
Goldman Sachs ve BofA, Fed faiz indiriminin ne zaman olacağını açıkladı

2 dev banka, Fed'in ne zaman faiz indirimi yapacağına dair açıklama yaptı.

Tüm dünyada gözler Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine odaklanmış durumda. Sıkılaşma adımlarının sona ermesini bekleyenler, Fed'in ne zaman faiz indirimine başlayacağını, ilk faiz indiriminin ne zaman geleceğini araştırmaya başladı.

Gelen son dakika açıklamalarına göre;

GOLDMAN SACHS

Goldman Sach, Fed'in gelecek sene ilk defa faiz indirimine gideceğini, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek ilk indirimin olmasını beklediği tarihi üçüncü çeyreğe taşıdı.

Dev bankanın ekonomisti Jan Hatzius geçen gün yayınladığı raporda şu ifadeleri kullandı: "Sağlıklı büyüme ve işgücü piyasası verileri sigorta kesintilerinin yakın olmadığını gösteriyor... Ancak daha iyi enflasyon haberleri normalleşme kesintilerinin biraz daha erken gelebileceğini gösteriyor"

Söz konusu raporda bazı katılımcıların, "enflasyon haberlerine tepki olarak öncekinden daha fazla kesinti yapabileceğini, ancak diğerlerinin piyasayı çok fazla kesintiyi çok erken fiyatlamaya teşvik etmekten kaçınmak için geri çekilebileceğini" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Hatzius yaptığı açıklamanın devamında kendi enflasyon tahminlerinin daha düşüş olduğunu söyleyerek, "Bizim kendi enflasyon tahminimiz biraz daha düşük, ancak FOMC katılımcıları muhtemelen daha az iyimser olmayı tercih edeceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.

BOFA

Bank of America tarafından yapılan değerlendirmeye baktığımızda gelecek sene Fed'in 5, Avrupa Merkez Bankası'nın ise 6 defa faiz indirimi yapacağını söyledi.Açıklamada bankaların kendini aştığı bildirildi ve beklentilerin yumuşatılması gerektiğine yer verildi.

Açıklamada çekirdek enflasyonun yüksek enflasyonu ve manşet enflasyondan daha yapışkan olmaya devam ettiğini söyleyen BofA, enerji fiyatlarından kaynaklanan baz etkilerinin azalmasıuyla 2024 yılının başlarında daha yüksek ve daha yapışkan manşet enflasyon riski gördüklerini söyledi.

BofA'dan yapılan açıklamada, "Agresif piyasa fiyatlaması göz önüne alındığında, merkez bankalarının önümüzdeki yıl, özellikle de yumuşak iniş senaryosunda daha az risk alacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç