Goldman Sachs: Türkiye'de Yıl Sonu Faiz Yüzde 9 Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs: Türkiye'de Yıl Sonu Faiz Yüzde 9 Olacak

Goldman Sachs analistleri yaptıkları son dakika açıklamasında , bundan sonra da her ay 1 puanlık faiz indirimi beklediklerini söyledi.

Ekonomi 4 Ekim 2022 10:02 0
Goldman Sachs: Türkiye'de Yıl Sonu Faiz Yüzde 9 Olacak

Goldman Sachs'tan Türkiye faiz yorumu.

Dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan Goldman Sachs, yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'de Ekim , Kasım ve Aralık ayında faizlerin kaça kadar düşeceğini bildirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan yatırım bankası Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası yıl sonu faiz beklentisini değiştirdi. Faiz indirimlerinin başladığı geçen aya kadar yıl sonuna kadar enflasyonun 14'te sabit kalmasını nbeklediklerini söyleyen Goldman Sachs, bugün yaptığı açıklamada faiz beklentisini düşürdü.

Geçen gün canlı yayında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, politika faizi ile ilgili , “Para piyasası kurulu yüzde 12’ye indirdi. Temennim odur ki bundan sonraki toplantısında bunu biraz daha indirmek suretiyle faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Bu ay le birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın her ay 100 baz puanlık faiz indirimine gideceğini ve sene sonunda faizlerin yüzde 9 seviyesine kadar geleceği beklentisini paylaşan Goldman Sachs analistleri, yaptıkları değerlendirmede, "TCMB'yi para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak gördüğümüz için, TCMB'nin faizleri düşürmeye devam edeceğini bekliyor ve yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan büyüklüğünde faiz indirimi öngörüyoruz" ifadeleerine yer verdi.

Seçimlerin yaklaşması nedeniyle şimdiye kadar devam eden kısıtlayıcı finansman ve makri ihtiyati politikaların gevşeyeceğine yer verildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç