Goldman Sachs Faiz Beklentisini Açıkladı: Fed Daha Çok Artırım Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs Faiz Beklentisini Açıkladı: Fed Daha Çok Artırım Yapacak

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentisi açıklandı. İşte Goldman Sachs'tan gelen son dakika açıklaması.

Ekonomi 30 Ekim 2022 11:35 0
Goldman Sachs Faiz Beklentisini Açıkladı: Fed Daha Çok Artırım Yapacak

Son dakika haberi: Fed'in faiz kararında zirve beklentisi arttı.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs bir son dakika açıklaması yaptı. Son dönemlerde art arda faiz artırımına giden Fed 'in faiz artırımlarına ne zamana kadar devam edeceği konusu merak konusu olurken bir açıklama Goldman Sachs'tan geldi.

Goldman Sachs ekonomistleir yaptıkları açıklamada Fed'in politika faizini Mart ayında yüzde 4.75 ile 5 arasına kadar çıkacağını bildirdi. Son analizde ise bu rakam 4.5 ile 4.75 aralığındaydı. Yeni dönemde tahmin 25 baz puan arttırıldı.

Ekonomistler yaptıkları açıklamada Mart ayında politika faizinin öngördükleri zirveye gelmesi için bu hafta 75 baz puanlık bir faiz artırımı olacağı ve Aralık ayında ise 50 baz puanlık bir faiz artırımı olacağına yer verildi. Sonraki Şubat ve Mart aylarında ise 25 baz puan faiz artırımı bekleniyor.

Goldman tarafından yapılan açıklamada faiz artırımında Şubat'ın ötesine geçilmesine yönelik beklentide 3 gelişmeye dikkatler çekildi. Ekonomistlere göre devam eden yüksek enflasyon, reel gelirlerin tırmanması ve mali sıkılaşmanın bitmesi ile ekonomiyi soğutma ihtiyacı ve finansal koşullarda olgunlaşmamış bir gevşemeyi önlemek amacıyla Fed faiz artırımlarını Şubat ayında sonlandırmayacak.

KASIM TOPLANTISI NE ZAMAN?

Fed politika kurulu toplantısı 1-2 Kasım 2022 tarihlernde yapılacak. Fed'in Kasım ayı faiz kararı 2 Kasım 2022 saat 21.00'da duyurulacak. Açıklama gelince finans7'de olacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç