Goldman Sachs, Dolar Yorumu Paylaştı: Sadece Bu 2 Durumda Dolar Düşer
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs, Dolar Yorumu Paylaştı: Sadece Bu 2 Durumda Dolar Düşer

Son dakika haberi: Goldman Sachs tarafından yapılan son dakika açıklamasında dolar kuru yorumlarına yer verildi.

Döviz 19 Kasım 2022 12:44 0
Goldman Sachs, Dolar Yorumu Paylaştı: Sadece Bu 2 Durumda Dolar Düşer

Goldman Sachs'tan dolar yorumu geldi.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Goldman Sachs adlı yatırım bankasının statejistlerinden Dominic Wilson ile Kamakshya Trivedi ve Vickie Chang isimlerinin yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru için kritik değerlendirmelerde bulundu. 3 analist yaptıkları açıklamada diğer bankaların Fed'in müdahale hızına yetişemediğini, bunda zorlandıkları bir ortamda doların yükselişini desteklediği ve hala çok sayıda gelişme olduğuna yer verildi.

Piyasalarda son dönemlerde görülen zayıf büyüme görünümü ve enflasyon verilerine karşı kırılgan olmayı sürdürdüğünü söyleyen 3 ekonomist, yaptıkları ortak değerlendirmede, “Dolarda bu seviyelerden yaşanacak yükseliş hareketinin geçen yıla göre daha dalgalı ve düşük kaliteli olmasını bekleriz.” ifadelerini kullandı.

RESESYON NE OLACAK* ÖNLENEBİLİR Mİ?

Bu isimler yaptıkları açıklamada , Amerika ekonomisinin bir resesyondan kaçınacağı yönündeki beklentisini koruyor. Goldman Sacs yaptığı açıklamada , önümüzdeki 12 ayda Amerika'da resesyon görüleceği beklentisnin yüzde 35 seviyesinde olduğunu söyledi.

Bununla birlikte diğer ülkelerin ekonomilerinin resesyona girmesi riski ve bunun finansal istikrar çin yarattığı tehdidin güvenli limanlara yönelik iştahı arttırdığını ve dolarda güçlenmenin daha da arttığını söyleyen stratejistler, “Doların, ABD’nin ticaret ortaklarının para birimlerine göre rekabetçiliğini ölçen ticaret ağırlıklı endeks bazında yaklaşık yüzde 3 daha artması için alan var” ifadelerini kullandı.

SADECE BU İKİ İHTİMALDE DOLAR DÜŞER

Çin'in sıfır kovid politikasını beklentiden daha önce sonlandırması ya da savaşın bitmesi, yumuşaması durumunda doların negatife geçeceğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç