Goldman Sachs Açıkladı: İşte Türkiye Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs Açıkladı: İşte Türkiye Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

Son dakika haberi: Goldman Sachs tarafından bir açıklama yapıldı ve Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentisine yer verildi.

Tarım 18 Haz 2022 00:04 0
Goldman Sachs Açıkladı: İşte Türkiye Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

Goldman Sachs tarafından bir açıklama yapıldı ve Türkiye için enflasyon beklentisine yer verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Haziran ayının ilk günlerinde bir açıklama yaptı ve Mayıs ayında enflasyonun yüzde 72.5 seviyesine kadar çıktığına yer verildi. Nisan ayında ise oran yüzde 69.97 seviyesinde olmuştu.

Tüm dünyada son dönemlerin enflasyon rekorları kırılırken Türkiye'de son 21 yılın rekoru kırıldı. Rekor kıran enflasyon ile ilgili son dakika açıklamaları da gelmeye başladı. Bugün Merkez Bankası enflasyon beklentisini açıklarken bir açıklama da Goldman Sachs'tan geldi.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'e açıklamalarda bulunan Goldman Sachs, enflasyon konusunda yeni beklentisini duyurdu.Dünyaca ünlü finans şirketi yaptığı açıklamada Türkiye'de enflasyon rakamlarının yıl sonunda baz etkisi desteği ile birlikte yüzde 60'lara kadar düşeceğini, ancak öncesinde de yüzde 80 seviyesine kadar çıkacağını söyledi. 

Açıklamada TL'nin dolar karşısında 2021 yılınad yüzde 44 seviyesinde bir değer kaybı yaşadığını, 2022 yılında ise şimdiye kadar dolar kurunun TL  karşısında yüzde 24 seviyesinde bir artış gösterdiğine yer verildi.

MERKEZ BANKASI AÇIKLADI: İŞTE MERKEZİN ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve 2022 yıl sonu enflasyon beklentisine yer verildi. Açıklamaya baktığımızda yıl sonunda enflasyon rakamlarının yüzde 64.59 seviyesinde beklendiğine yer verildi. Açıklamada 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi ise  yüzde 33.28  seviyesinde oldu.

2022 yıl sonu dolar beklentisi ise 18,89 TL oldu. 2023 yıl sonu dolar beklentisi ise 18,89 TL oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç