Goldman Sachs 2024 brent petrol tahmini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs 2024 brent petrol tahmini açıkladı

Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı brent petrol varil fiyatı tahminine yer verildi. İşte 2024 tahmini.

Emtia 4 Ara 2023 0
Goldman Sachs 2024 brent petrol tahmini açıkladı

Son dakika: 2024 yılı brent petrol tahmini yayınlandı.

Savaşın gölgesinde emtia fiyatlarında yükseliş devam ederken brent petrol varil fiyatında tam tersi yönde bir ilerleme olduğu görülüyor. Geçen haftalarda 80 doların üzerinde seyreden brent petrol varil fiyatı, son günlerde yaşadığı düşüş ile birlikte 78 dolara kadar geriledi. En merak edilen konu ise brent petrol varil fiyatının 2024 yılında ne kadar olacağı konusu oldu. Peki brent petrol fiyatı ne kadar? 2042 yılında brent petrol ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük bankalarından olan ABD merkezli finans kuruluşu Goldman Sachs bir rapor yayınladı ve 2024 yılına ilişkin brent petrol beklentilerini paylaştı.

OPEC+ tarafından alınan 2024 ilk çeyrekte ek kesinti kararları hakkında değerlendirmelerde bulunan Goldman Sachs analistleri, bu kesintiler sonrası yükseliş beklendiğini, ancak bunun sınırlı olacağını bildirerek gelecek sene Aralık ayında brent petrol varil fiyatının 93 dolar seviyesinde olacağını söyledi. Yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

Aralık 2024 Brent tahmini olan 93 dolar için riskleri hala ılımlı bir şekilde aşağı yönlü olarak görüyoruz.

Talepte yaşanan güçlü büyüme, Amerika Birleşik Devletleri'nin arz artışında yaşanan yavaşlama ve düşük OPEC arzı ile birlikte 2024 yılında brent petrolün 80 ile 100 dolar arasında gidip geleceği beklentisi paylaşıldı.

ŞİMDİ NE KADAR?

Bloomberg verilerine göre brent petrol varil fiyatı şu sıralar 78.30 dolar seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç