Goldman, Morgan Stanley ve JPMorgan'dan sürpriz Merkez Bankası faiz beklentisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman, Morgan Stanley ve JPMorgan'dan sürpriz Merkez Bankası faiz beklentisi

Son dakika haberi: 3 büyük banka ve finans kuruluşu Merkez Bankası faiz kararı beklentisini açıkladı.

Ekonomi 21 Şubat 2023 20:08 0
Goldman, Morgan Stanley ve JPMorgan'dan sürpriz Merkez Bankası faiz beklentisi

Goldman, JPMorgan ve Morgan Stanley, Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 23 Şubat 2023 tarihinde Para Politikası Kurulu toplantısı yapacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun başkanlığında yapılacak PPOK toplantısından sonra saat 14.00'da açıklama gelecek ve faiz kararı belli olacak. Faiz kararına saatler kala dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar faiz beklentilerini açıkladı.

Goldman Sachs tarafından yapılan son dakika açıklamasında 23 Şubat'taki faiz beklentisinin 100 baz puan indirim beklendiği bildirildi. Goldman Analistleri yaptıkları değerlendirmede ya faizlerin 100 baz puan indirilerek yüzde 8'e indirileceği ya da faizin sabit tutulacağının beklendiği bildirildi.

Goldman Sachs analistleri yaptıkları değerlendirmede faiz kararı ile ilgili, “Faizden çok makroihtiyati tedbirlere dayanan mevcut heterodoks politika çerçevesinde, ekonomide politika faizlerinden parasal koşullara geçiş zayıftır. Bu nedenle, faizleri tahmin etmenin tek yolu, politika yapıcılardan rehberlik almaktır” değerlendirmesinde bulundu.

DEPREM NEDENİYLE PARASAL GENİŞLEME OLACAK

Deprem sonrası hükümetin GSYİH üzerindeki olumsuz etkisini dengelemek için parasal genişleme adımları atacağını bildirdi ve "Ancak ilginç bir şekilde, TCMB'nin şu ana kadar net fonlaması geçen hafta düştü.” yorumuna yer verildi.

Morgan Stanley tarafından yapılan açıklamada 100 baz puanlık faiz indirimi beklendiği bildirildi ve "Ancak deprem felaketi ve acil afet yardımı için özellikle devlet bankaları tarafından sağlanacak desteklere duyulan ihtiyacın 150 baz puanlık daha büyük bir faiz indirimi veya Mart toplantısında ilave bir faiz indirimi olasılığını artırdığı görüşündeyiz" denildi.

JPMorgan tarafından yapılan açıklamada da 100 baz puanlık faiz indirimi beklendiğine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç