GES Başvurusu Başlıyor: İşte Kazanç Hesaplama ve Anlaşmalı Bankalar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GES Başvurusu Başlıyor: İşte Kazanç Hesaplama ve Anlaşmalı Bankalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve ges başvurularının başlayacağına yer verildi. İşte başvuru yeri ve hesaplaması.

Bankalar 14 Haz 2022 19:04 2
GES Başvurusu Başlıyor: İşte Kazanç Hesaplama ve Anlaşmalı Bankalar

1000 lirası olan başvuru yapabilecek: GES başvurusu başlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve ekonomi için getirilen yeni enstrüman olan Gelire Endeksli Senet için başvuruların başlayacağına yer verildi. 

TALEP TOPLAMA 22 HAZİRAN'A KADAR

GES için başvurular 15 Haziran 2022 günü başlayacak. Parası olan ve parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar , anlaşmalı bankalara giderek gelire endeksli senet için başvuru yapabilecek taleplerini iletebilecek. 

Bakanlık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımızca, yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerini teşvik etmek amacıyla gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) ihraç edilecektir. Bu çerçevede, Türkiye genelinde 15 Haziran - 22 Haziran 2022 tarihleri arasında, GES ihracına ilişkin talep toplama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Söz konusu senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek olup talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri aşağıdaki bankaların şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecektir."

HANGİ BANKALARA BAŞVURU YAPILACAK?

"1) T.C. Ziraat Bankası AŞ.

2) T. Halk Bankası AŞ.

3) T. Vakıflar Bankası T.A.O."

1000 LİRASI OLAN BAŞVURABİLECEK

"Senetler için asgari talep tutarı 1.000 TL olup 1 TL'nin katları şeklinde ihraç edilecektir. Senetler, talep toplama dönemini takip eden haftada, 24 Haziran 2022 Cuma gününde, yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır."

GETİRİSİ NE KADAR OLACAK?

GES hesaplama ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Nur KEYDER , son dakika açıklamasında hesaplama detaylarını şu şekilde duyurdu:

10.000 x 0,0559 = 559 TL 3 aylık kupon ödemesi alacaktır. 1 yılın sonunda 10 bin lirası olan bir kişi 2 bin 236 lira kazanacak. 

100 bin lirası olan bir kişi ise 3 ay sonra 5 bin 590 lira para kazanacak. 1 yılın sonunda 100 bin lira yatıran kişi 22 bin 360 lira kupon ödemesi alacak.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz paranız bitince devlete kosmuyormusunuz şimdide devlet istiyor ne var zormu geldi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yani demek istiyorki devlet paramız bitti bize destek çıkın 😂