Geri sayım başladı: 2023 YKS yerleştirme sonuçları açıklanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Geri sayım başladı: 2023 YKS yerleştirme sonuçları açıklanıyor

Son dakika haberi: 2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. İşte YKS tercih sonucu açıklanma tarihi.

Sınav 13 Ağu 2023 21:50 0
Geri sayım başladı: 2023 YKS yerleştirme sonuçları açıklanıyor

Geri sayım başladı. YKS tercih sonuçları açıklanıyor.

2023 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınavı'nın ardından tercihler geçen haftalarda alınmıştı. Ağustos ayının başında tercihlerin sona ermesinden sonra en merak edilen konu tercih sonuçlarının açıklanacağı gün oldu. Peki 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları hangi tarihte belli olacak? İşte tercih sonuçları ile ilgili son bilgiler.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2023 yılı YKS tercih sonuçlarının ardından kayıtların 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacağına yer verildi. ÖSYM duyurusu şu şekilde:

"YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır"

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının 14 Ağustos ile 18 Ağustos tarihinde belli olması bekleniyor. YKS tercih sonuçlarından haberdar olmak için uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç