Gençlerin Banka Hesabını Kiralayarak Ayda 5500 TL Veriyorlar Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gençlerin Banka Hesabını Kiralayarak Ayda 5500 TL Veriyorlar Ama...

Sosyal medya üzerinde dolaşan dolandırıcılık ilanları son dönemlerde daha da arttı. Gençlerin kartını kiralayarak kara para aklıyorlar.

Bankalar 12 Eylül 2022 09:26 0
Gençlerin Banka Hesabını Kiralayarak Ayda 5500 TL Veriyorlar Ama...

Sosyal medyada gençlere büyük tuzak.

Sosyal medya üzerinde son dönemlerde sayısı oldukça artan bir dolandırıcılık var. Dolandırıcılar, özellikle son günlerde artan hayat pahalılığını fırsat bilerek gençlerin peşine düştü ve onlara, kartlarını kullanmaları durumunda ayda 4 bin 500 liraya , hatta asgari ücrete kadar para vereceklerini söylüyor. Sadece banka hesabı değil online para transferi uygulamaları da artık bu şekilde kullanılıyor.

Dolandırıcılar, verdikleri ilanda kişilerin banka hesabı açıp bilgilerini kendilerine vermeleri ya da online para trnsferi yapılan sayfalarından hesap açılıp bilgilerinin kendisine verilmesi ve kullanmak karşılığında 4 bin lira para veriyor. Bu da sıkıntı çeken ve durumun vahametini bilmeyen gençlerin aklını çeliyor. Gençler hesap açıp bu kişilere veriyor ve hesap karşılığında ayda 4 bin 500 lira para alıyor. Hatta bu rakam asgari ücreti bile bulmuş durumda. Hesabı alanlar ise yasa dışı bahis sitelerinden kazanılan paraların yurt dışına kaçırılması için kullanılıyor ve bu çok ciddi bir siber suç. 

Diyelim hesabınızı verdiniz ve karşılığında ayda 4 bin lira para aldıinız. Bu hesapta bir ay iki ay içinde milyon liralık para transferleri gerçekleşiyor. Bu kişi, banka hesabını kısa bir süre kullandıktan sonra profilini tüm bilgilerini kapatıp sizi engelliyor ve siz, kara para aklama suçu ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği başkanı Yavuz Yüksel, Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'a yaptığı açıklamada durumun vahametini şu şekilde aktarıyor: “Türkiye'de dolaşan çok ciddi miktarda kara para var. Bu paraları denetime takılmadan aklamak için küçük miktarlarda transferler gerekiyor, bunun için online kart alan ortaokul ve lise öğrencilerini hedefliyorlar. Bilmiyordum demek çare değil, onlarca dava için aileler son dönemde kapımızı çalıyor” dedi.

Bu konuda uyarı yapan uzmanlar gençlerin dikkatli olmasını istedi.

BİRÇOK GENÇ MAHKEMELİK

Birçok genç son dönemlerde bu suç ile karşı karşıya kalıyor ve mahkemelik oluyor. Şimdilerde mahkemelrde bu tür dosya sayısında artış olduğu belirtiliyor. Kara para aklaması yapılan hesapta gencin ismi olduğu için suç onun üzerine kalıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç