Gençler Dünya Evine Değil, Borç Evine Giriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gençler Dünya Evine Değil, Borç Evine Giriyor

Son dönemlerde fiyatlarda yaşanan artışlar nedeniyle gençler evliliği erteledikçe erteliyor. Ertelemeyen de ciddi bir borcun altına giriyor.

Yaşam 25 Mayıs 2022 10:39 0
Gençler Dünya Evine Değil, Borç Evine Giriyor

Gençler dünya evine değil borç evine giriyor.

Evlilik sezonunun başlaması ile birlikte bu sene 500 bine yakın düğün yapılması bekleniyor. Evlenecek gençler ise masrafları kara kara düşünüyor. Sadece beyaz eşya mobilya ve kiralık ev bulma kalemlerinde bile gençlerin en az 120 bin lirası gidiyor. 

Yaşanan fahiş zamlara gençlerin tepkisi sürerken sektör yetkilileri, yaşanan sıkıntılar, çip krizi gibi sorunalr nedeniyle fiyatların daha da yukarı çıkacağını söylüyor. 

SADECE 3 KALEMDE 120 BİN LİRA GİDİYOR

Beyaz eşya , mobilya ve ev kiralama derken bir gencin cebinden diren 120 bin lira çıkacak. Diğer masrafları söylemiyoruz bile. 

9 TAKSİT NEDENİYLE KREDİ ÇEKİYOR

Mobilya ve beyaz eşyada taksit sınırı olması nedeniyle gençler, mecburen bankalara müracaat edip kreid çekmek zorunda kalıyor. Sektör yetkilileri ile gençler, mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısının 24'e çıkarılmasını ve fiyatların da daha cazip hale gelmesini istiyor. 

Sektör yetkilileri, 24 ay taksit imkanının sağlanması ile satışların normal seviyesine geleceğini, piyasaya hareketliliğin geleceğini söylüyor. 

EV KİRALAMAYA EN AZ 20 BİN TL

Sadece ev kiralamaya ciddi masraf gidiyor. En uygun ev 4-5 bin lira civarında. Hadi diyelim uygun bir yerden ev buldunuz 4 bin lira. Genel olarak 2 depozito isteniyor artık. İlk kira depozito derken 12 bin lira para çıktı cebinizden. Eve biraz tadilat yapıp taşınma masraflarını da ekleyince masraflar 20 bin liraya kadar çıkıyor. 

Mobilya almak isteyenler ise en az 50 bin lira civarında harcama yapıyorlar. Beyaz eşyada da 6 parça beyaz eşya alanın cebinden 50 bin lira çıkıyor. Düğün masrafları, diğer ev eşyaları ve masraflar hesaba katıldığında 200 bin liranın üzerine çıkıyor masraflar.

Evlenen takipçilerimiz, aşağıdaki yorum kısmından ne kadar masraf yaptıklarını söylesin bakalım asıl masraf nerelere varıyor?

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç