Gelir Vergisine Düzenleme Geliyor: Vergi Dilimleri Değişikliği ile 1270 TL Memurun Cebine Kalacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gelir Vergisine Düzenleme Geliyor: Vergi Dilimleri Değişikliği ile 1270 TL Memurun Cebine Kalacak

Gelir vergisine düzenleme geliyor. Gelen düzenleme ile memurların gelirlerine güncelleme yapılacak.

Çalışma Hayatı 16 Ekim 2022 20:11 0
Gelir Vergisine Düzenleme Geliyor: Vergi Dilimleri Değişikliği ile 1270 TL Memurun Cebine Kalacak

Gelir vergisinde güncelleme geliyor. İşte son bilgiler.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere baktığımızda gelir vergisine düzenleme geleceği öğrenildi. Hükümete yakın Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında ücretlilerin gelirlerinin arttırılması düğmeye basıldığı ve milyonlarca çalışanın maaşlarından alınan gelir vergisinin tarifesinin değişeceğine yer verildi. 

OCAK AYINDA 630 , ŞİMDİ 1900 LİRA KESİNTİ

Ücretlilerin sene sonuna doğru maaşlarında vergi kesintileri gittikçe artıyor. Personellerin gelir vergisinde üst dilime girmeleri nedeniyle yapılan kesintinin artması ile Ocak ayında 10 bin lira maaş alan bir kişiden kesilen 630 liralık gelir vergisi kesintisi, Eylül ayından sonra 1900 liralara kadar çıkıyor. Bu da çalışanların maaşlarında ciddi kayıpların oluşmasına neden oluyor.

Bu konuda bir düzenleme için toplantılar başladı. Söz konusu düzenleme kapsamında gelir vergisi dilimlerinin güncelleneceği ve güncellenen vergi dilimlerine göre işçilerden , çalışanlardan gelir vergisi kesintisi yapılacağı bildirildi. Yeni hesaba göre 1270 liranın işçilerin cebinde kalacağı öğrenildi. 

Geçen gün bu konu ile ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların titizlikle devam ettiğini söyledi.

Söz konusu düzenlemeye ilişkin nihai açıklamanın önümüzdeki günlerde gelmesi ve yeni gelir vergisi dilimlerinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Düzenleme açıklandığında haberdar olmak için finans7.com 'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç