Gelir İdaresi Başkanlığı GUY alımı başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gelir İdaresi Başkanlığı GUY alımı başvurusu başladı

2024 yılı gelir uzman yardımcılığı başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başlandı. İşte başvuru bilgileri.

Gelir İdaresi Başkanlığı GUY alımı başvurusu başladı

Son dakika: 1272 gelir uzman yardımcısı alımı başvurusu başladı. İşte başvuru 2024.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 yılı gelir uzman yardımcısı alımı başvuru duyurusu geldi. ÖSYM Başkanlığı resmi sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında başvuru ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

2024-GUY Sınavı: Başvuruların Alınması

2024 Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2024-GUY), 29 Haziran 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava ön başvurular 18-25 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava ön başvuru yaparak sıralamaya giren adaylar (her il için atama yapılacak kadronun en fazla dört katı aday), nihai başvurularını 10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapacaktır.

Adaylar başvurularını elektronik ortamda, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-GUY Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemesi gerekmektedir.

Başvuru kılavuzuna gitmek için TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

- Sınava, T.C. uyruklu olup (Bulgaristan’dan göç dâhil) sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğanlar) olanlar başvurabilecektir.

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

- ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 65 ve üzeri puan almış olmak,

- Süresi içinde ve usule uygun şekilde başvuru yapmış olmak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç