Gelir İdaresi Başkanlığı 650 GUY Alımı İlanını Yayınladı: İşte Gelir Uzman Yardımcılığı Başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gelir İdaresi Başkanlığı 650 GUY Alımı İlanını Yayınladı: İşte Gelir Uzman Yardımcılığı Başvurusu

Gelir İdaresi Başkanlığı 650 Gelir Uzman Yardımcısı alımı ilanını yayımladı. İşte 650 GUY alımı ilanı ve başvuru bilgileri.

Kamu 15 Haz 2022 13:51 0
Gelir İdaresi Başkanlığı 650 GUY Alımı İlanını Yayınladı: İşte Gelir Uzman Yardımcılığı Başvurusu

Gelir İdaresi 650 gelir uzman yardımcısı alımı ilanı yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bir son dakiak açıklaması yapıldı ve 2022 yılı Gelir Uzman Yardımcısı alımı ilanına , yer verildi. 

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

Guy alımında şehirlere göre dağılım, "Adaylar baĢvuru sırasında öncelik sırasına göre en fazla 5 ili tercih edebileceklerdir. Ġl içinde atama yapılacak birden fazla yer belirlenmişse, adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her il için ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasına göre başvurularında belirtmek zorundadırlar. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir. Adayların, tercih ettikleri illerden hangi ilin yazılı sınavına gireceği, KPSS (A) puanı esas alınarak yapılan başarı sıralamasına göre tespit edilecektir" ifadeleri ile şu şekilde verildi:

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İlana başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel Ģartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iĢletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

- 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,

- ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURU TARİHİ

İlana başvurular 21 Haziran 2022 günü başlayacak. Başvuru ekranı Gelir İdaresi sayfasından duyurulacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI NE ZAMAN?

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı 23 Temmuz'da yapılacak.Sınav ile ilgili yayımlanan duyuruda, "Giriş sınavının yazılı bölümü 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacaktır" ifadelerine yer verildi. Yazılı sınavı geçenler daha sonra sözlü mülakata alınacak ve kazananlar bu şekile belirlenecek.

İLAN METNİ

İlan metni için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç