Geleceğin En Parlak ve En Çok Maaşlı Meslekleri Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Geleceğin En Parlak ve En Çok Maaşlı Meslekleri Açıklandı

Bir Amerikan yayın kuruluşu, geleceğin mesleklerini açıkladı. İşte gelecekte en popüler olacak ve en fazla para kazanacak meslekler.

Finans Magazin 5 Haz 2022 21:42 1
Geleceğin En Parlak ve En Çok Maaşlı Meslekleri Açıklandı

İşte geleceğin en parlak, en yüksek maaşlı 20 mesleği.

Gelişen dünyada her geçen gün bazı mesleklerin önemleri odlukça artıyor. Teknoloji çağına girdiğimiz bugünlerde yazılımcılar, siber güvenlik uzmanları ve yapay zeka uzmanları oldukça popüler hale geldi. Ancak geleceğin en popüler mesleklerinde ilk sırayı başka bir meslek grubu aldı.

Business Insider adlı bir internet sitesi, geleceğin en popüler ve maaşıen yüksek işleri açıkladı. Amerika merkezli internet sitesi tarafından yapılan açıklamada , aşağıda yer alan 20 meslek grubunun gelecek 8 yıl içinde en çok personel ihtiyacının olacağı, en fazla maaş verilecek kadrolar olacağını söyledi. 

20'nci sırada TEKNİK YAZARLIK var.

2029 yılına kadar öngörülen yeni pozisyonlar: 4 bin 300 seviyesinde. Ortalama maaş ise yıllık 78 bin 500 dolar seviyesinde bekleniyor.

19'uncu sırada, küresel ısınma ile birlikte gittikçe artan çevre sorunlarının çözümü için ter dökecek, dünyamızı eski haline dönüştürmek için ihtiyacımız olan ÇEVRE BİLİMCİLERİ VE ÇEVRE UZMANLARI yer alıyor.

Ortalama yıllık maaş: 80 bin 90 dolar seviyesinde.

18'inci sırada MALİ DENETÇİLER yer alıyor.

Artan ekonomik faaliyetlerin denetlenmesi hükümetler için oldukça çetrefilli bir hal aldı. Bu nedenle hükümetlerin hizmet alımı yolu ile bu işleri şirketlere yaptıracağı bildiriliyor. Bu da Mali Denetçileri oldukça popüler hale getirecek. Ortalama yıllık maaş: 92 bin 730 dolar seviyesinde olacak. 

17'nci sırada VERİTABANI MİMARLARI yer alıyor. Teknoloji çağında veriyi dizayn edecek uzmanlara ihtiyaç her geçen gün daha da artacak.  Ortalama yıllık maaş: 101 bin 90 dolar

16'ncı sırada LİSE SONRASI FELSEFE VE DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİ yer alıyor.  Ortalama yıllık maaş: 90 bin 160 dolar seviyesinde olacak.

15'inci sırada YER BİLİMCİLER bulunuyor. Ortalama yıllık maaş: 112 bin 110 dolar

14'üncü sırada SANATÇI VE SPORCULAR İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETLERİ yer alıyor. Artık oyuncu sayısı ciddi şekilde arttığı için, her yerde oyunculara denk geliyor. Burada da danışmanlık hizmetlerine de büyük önem düşecek.  Ortalama yıllık maaş: 98 bin 70 dolar

13'üncü sırada LİSE SONRASI EĞİTİM DANIŞMANLARI yer alıyor. Aileler, çocuklarına meslek seçimi, eğitim hayatı konusunda rehber olması için danışmanlar arayacak ve ciddi paralar verecek. Ortalama yıllık maaş: 75 bin 10 dolar

12'nci sırada BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ VE BİLGİ İŞLEM UZMANLARI yer alıyor. Her daim ihtiyaç olan bu meslekler için Ortalama yıllık maaş: 130 bin 890 dolar seviyesinde.

11'inci sırada ise  EPİDEMİYOLOGLAR (BULAŞICI HASTALIK UZMANLARI) yer alıyor.  Bu mesleğin önemini pandmeide oldukça fark ettik. Ortalama yıllık maaş: 83 bin 10 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

10'uncu sırada İSTATİSTİKÇİLER yer alıyor.  Ortalama yıllık maaş: 97 bin 170 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

9'uncu sırada EKONOMİSTLER yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 120 bin 880 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

8'inci sırada BİYOMÜHENDİSLER VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 98 bin 340 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

7'nci sırada LiSE SONRASI EKONOMİ ÖĞRETMENLİĞİ yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 123 bin 720 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

6'ncı sırada GIDA TEKNOLOJİ UZMANLARI yer alıyor. Her dönem büyük öneme sahip olan bu meslek için ortalama yıllık maaş: 80 bin 190 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

5'inci sırada HİDROLOGLAR (SU BİLİMLERİ UZMANLARI) var. Ortalama yıllık maaş: 90 bin 150 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

4'üncü sırada FİZİKÇİLER yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 137 bin 700 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

3'üncü sırada YÖN-EYLEM ARAŞTIRMASI ANALİSTLERİ yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 92 bin 280 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

2'nci sırada KİMYA MÜHENDİSLERİ yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 114 bin 820 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

İlk sırada SİYASET BİLİMCİLER mesleği yer alıyor. Ortalama yıllık maaş: 124 bin 100 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neye göre kime gore