Gedik Yatırım Sermaye Artırımına Gidiyor: Detaylar Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gedik Yatırım Sermaye Artırımına Gidiyor: Detaylar Belli Oldu

Gedik Yatırımdan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada sermaye artırımına gidileceği bildirildi.

Borsa 1 Ekim 2022 08:34 0
Gedik Yatırım Sermaye Artırımına Gidiyor: Detaylar Belli Oldu

Gedik Yatırım'dan son dakika açıklaması yapıldı: 177 milyon liralık sermaye artırımı geliyor.

Türkiye'nin önde gelen yatırım kuruluşlarından olan Gedik Yatırım, son dönemlerde borsada yaşanan sıkıntılardan sonra sermaye artırımı yapmak için çalışmalara başladı. Spot ve vadeli piyasada olağanın dışında yaşanan volatilite kaynaklı ortaya çıkan gelişmelere dikkatleri çeken kurum , müşterilerle alacak bakiyesi oluştuğunu ve bu yüzden 327 milyon 600 bin lira olan çıkartılmış sermayesinin 177 milyon 400 bin liralık ekleme ile 505 milyon liraya çıkarılmasına karar verdi.

Gelen son dakika bilgilerine göre dün, şirketin ana hissedarı Inveo Yatırım, 301.1 milyon liralık sermaye avansı ödedi.

Konu ile ilgili Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Gedik Yatırım) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 1991 senesinden beri  Türkiye sermaye piyasalarında hizmet verildiği ve sektörün gelişimine öncülük edildiğine dikkatler çekildi. 

Birçok iştiraki iel birlikte piyasalarda 500'den fazla çalışanı olduığunu bildiren Gedik, 160 binden fazla müşteriye hizmet verdiğini, sektöre Gedik Yatırım'dan mezun olan birçok çalışanın kazandırıldığını ve binlerce vatandaşa finansal okur yazarlıuk eğitimi verildiğine yer verildi.Bu adımlarla sektörün önde gelen temsilcileri arasında yer aldığını bildiren Gedik Yatırım, "Sermaye piyasalarının ülkemizin ekonomik kalkınmasındaki payına her zaman inanmış ve bu doğrultuda sektörün gelişimine her koşulda katkıda bulunan Gedik Yatırım, sermaye piyasalarındaki misyonunu gelecek dönemlerde de kararlılıkla koruyacaktır." ifadelerini kullandı.

Gedik'ten konu ile ilgili yaplan resmi açıklamanın devamına baktığımızda Borsada VİOP tarafında son dönemlerde yaşanan olağan dışı gelişmeler nedeniyle müşteriler arasında alacak bakiyesi olduğuna yer verildi. Gedik'in kurulduğu günden bu yana hem kendi yükümlülüklerini hem de müşteri yükümlülüklerini eksiksiz şekilde yerine getirdi. 

Sermaye artırımı konusuna gelinen açıklamada , "Vizyonumuz olan Sermaye Piyasaları'nın her alanında liderlik için eskisinden daha da kuvvetli ve kararlılıkla ilerlemek adına Gedik Yatırım olarak, 327.600.000 TL olan çıkarılmış sermayemizin 505.000.000 TL'ye çıkarılması amacıyla 177.400.000 TL nominal değerli bedelli sermaye artırımı kararı aldık. Yeni pay alma haklarının 1 TL nominal değerli her bir pay için 2 TL fiyat üzerinden kullandırılmasına karar verilen sermaye artırımından elde edilecek fonun emisyon primi dahil 354.800.000 TL'ye ulaşması planlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Inveo yatırım tarafından verilen sermaye avansı ise şu şekilde açıklandı: "Sermaye artırım sürecinin olağan akışında, mevcut ortaklık yapımız gereği sermaye artırım tutarının %84,87'sine sahip ana hissedarımız Inveo Yatırım Holding A.Ş. tarafından normalde gerekli izinlerin alınması akabinde karşılanacak olan 301.104.791,72 TL, Inveo Yatırım Holding A.Ş.'nin Türkiye Sermaye Piyasaları ve Gedik Yatırım'a olan güvenini göstermek adına bugün itibarıyla sermaye avansı olarak yatırılmıştır."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç