Geçici işçilerin kadroya geçiş süreçleri başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Geçici işçilerin kadroya geçiş süreçleri başladı

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı son dakika açıklamasında geçici işçilere kadronun verilmeye başlandığını söyledi.

Çalışma Hayatı 28 Nisan 2023 21:32 0
Geçici işçilerin kadroya geçiş süreçleri başladı

Tarım bakanlığındaki geçici işçiler kadroya geçmeye başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Zafer Kalkınma Ajansı'nda tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kirişçi yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki illerin hızlı şekilde kalkındırılacağını söyledi.

Bölgede köy evlerinin teslim edilmeye başlanıldığını söyleyen Kirişçi, "Bu vesileyle bütün depremzede kardeşlerimize, kalıcı konut bekleyen kardeşlerimize de ne yapabileceğimizi, nasıl yapabileceğimizi göstermiş olduk" dedi.

Bakan yaptığı son dakika açıklamasında korona ve savaş ile birlikte tarımın öneminin daha da anlaşıldığını söyledi ve "Bu çerçevede de artık ülkelerin ne olduğundan bağımsız olarak söylüyorum, her ülkede bir gıda milliyetçiliği kavramı, bu konuda içe kapanmayla birlikte gelmiş oldu. Hamdolsun ülke olarak insanlarımızın o üretkenliği, şartlar ne olursa olsun üretme azmi, bu dönemde de olumlu manada bize meyvelerini gösterdi" dedi.

ORMAN KÖYLÜLERİNE YÜZDE 10 VERİLECEK

Orman köylülerine, elde edilen gelirin yüzde 10'lık kısmın verileceğini söyleyen Bakan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir karış toprak boş kalmasın istiyoruz. Dolayısıyla bu bir karış toprağın boş kalmaması için de biz iki yıl üst üste boş kalan alanların ondan sonraki yıllarda mülk sahibine kirası ödenmek kaydıyla kiralanması uygulamasını getiriyoruz. Mülkiyet hakkıyla, kullanım hakkını da böylelikle ayırmış oluyoruz. Tabii ki yüzde 56 gibi önemli bir bölümü orman olan Kütahya'mızda ormanla ilgili de düzenlemeler, çok sayıda orman köylümüz var. ORKÖY'den yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların ne kadar zor şartlarda ormanlarımızı sahiplendiğini biliyoruz. Bu çerçevede de özellikle orman köylülerimizi ekonomik olarak rahatlatacak 4-5 adımımız var. Ormanı adeta muhafız gibi herhangi bir bedel almaksızın koruyan ve kollayan orman köylüsüne, ormandan elde edeceğimiz gelirin yüzde 10'unu vereceğiz. Yani önümüzde orman duruyor ve o ormandan ekonomik olarak istifade edemiyor veya yeterince istifade edemediğinizi düşünüyoruz. Dolayısıyla böyle bir uygulamayla orman ürünlerinden elde edilen gelirin yüzde 10'unu o bölgedeki orman köylülerine vereceğiz" dedi.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO AÇIKLAMASI

Bakan Kirişçi açıklamasının devamında geçici işçilere kadronun verilmeye başlandığını söyledi. 26 bin 982 işçinin kadroya geçişlerinin başlatıldığını söyleyen Bakan Kirişçi, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin sürekli işçi kadrosuna geçişleri, iş ve işlemlerini de başlatmış bulunuyoruz. İnşallah onlar bu kadroya geçtikten sonra mevcut hizmetlerini daha da artırırlar. Ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı, bu kardeşlerimize nasip eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımıza da tabii ki bu kadroların verilmesi noktasında da bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Her branştan çalışma arkadaşımızın gayretleriyle inşallah Türkiye Yüzyılı'nı tarım ve ormancılığın da yüzyılı yapacağımızı da belirtmek istiyorum" dedi.

Bakan sözlerinin devamında deprem illerindeki arıcılara destek müjdesi de verdi ve desteklerin artacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç