Geçen sene kaçan halka arz yatırımcıları, yeniden borsaya girmeye başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Geçen sene kaçan halka arz yatırımcıları, yeniden borsaya girmeye başladı

Geçen sene sonunda halka arzlardaki farklı seyir nedeniyle giden halka arz yatırımcıları, yeniden gelmeye başladı.

Halka Arz 18 Şubat 2024 0
Geçen sene kaçan halka arz yatırımcıları, yeniden borsaya girmeye başladı

Yeni halka arzların gelmesi ile yatırımcı sayısı yeniden artmaya başladı.

Borsada 2024 yılının ilk halka arzları gelmeye başladı. 2 hafta önce gelen 2 halka arz ve ondan önceki hafta gelen 2, geçen gün gelen Limak halka arzı ile birlikte 2024 yılında şimdiye kadar toplamda 5 şirketin halka arzına onay geldi.

Bu şirketlerden 2'si piyasada geçen hafta işleme başladı. Limak'ın talep toplaması sona erdi ve Pazartesi günü halka arz sonuçları açıklanacak. Bu hafta ise Oba Makarnacılık ve Alves Kablo'nun halka arz başvuruları başlayacak.

SON HALKA ARZLAR HÜSRANLA SONUÇLANMIŞTI

2023 yılının sonunda, borsada gelen son halka arzlar hüsranla sonuçlanmıştı. Önceki halka arzlar en az 4-5 gün tavan giderken son halka arzlarda işlem günü tavan bozması, yatırımcıları üzmüş ve kaçırmıştı.

KAÇAN YATIRIMCILAR GERİ GELMEYE BAŞLADI

Kaçan yatırımcılar, uzun süredir halka arzların gelmemesi nedeniyle gelmiyordu. Ancak son 3 haftada gelen 5 halka arz ile birlikte yatırımcılar yeniden borsaya gelmeye başladı.

Yapılan son dakika açıklamasında borsaya 1 haftada 528 bin 501 kişinin katıldığı ve pay senedi yatırımcı sayısının 7 milyon 728 bin 937'ye çıktığı bildirildi.

Gelen yeni yatırımcıların, yine geçen sene olduğu gibi halka arzlar için gelen yatırımcılar olduğu belirtilirtilirken borsanın bundan nasıl etkileneceği ise merak konusu. Sizce yine geçen seneki gibi bir durum olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç