Gece Yarısı Hareketliliği: Altın Çakıldı Dolar Fırladı (Ons Altın Neden Düşüyor , Dolar Neden Yükseliyor?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gece Yarısı Hareketliliği: Altın Çakıldı Dolar Fırladı (Ons Altın Neden Düşüyor , Dolar Neden Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında farklı hareketler görülmeye devam ediliyor. Dolar 2022'nin rekorunu kırarken ons altın fiyatı 27 ayın en düşük seviyesinde.

Döviz 21 Tem 2022 00:19 1
Gece Yarısı Hareketliliği: Altın Çakıldı Dolar Fırladı (Ons Altın Neden Düşüyor , Dolar Neden Yükseliyor?)

Gece yarısı: Altın çakıldı: Son 27 ayın en düşük seviyesi görüldü. Dolar rekor kırdı.

Altının ons fiyatında düşüş devam ederken gece yarısı gelen son fiyatlarda ons fiyatının 1700 doların altına düştüğü ve 1693 dolar ile Nisan 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyesini gördüğü belirtildi. 

Bundan 3 ay önce 1930 dolar seviyelerinde seyreden altının ons fiyatında son dönemde yaşanan ciddi düşüşün 3 aylık grafiği ise şu şekilde:

GRAM ALTINDA, DOLAR DESTEĞİ NEDENİYLE DÜŞÜŞ AZ OLDU

Altının ons fiyatı ciddi şekilde gerilerken gram altında düşüşler sınırlı kaldı. Dolar kurunun rekor kırması nedeniyle altın, destek bularak 950 liranın üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Gün içinde 970 liraya kadar çıkan gram altın, ons fiyatında yaşanan düşüşle birlikte günü 960 lira seviyesinden kapattı. 

DOLAR 2020 YILININ REKORUNU KIRDI

Son günlerde yükselişini her geçen gün arttıran dolar kurunda hızlı şekilde yükseliş devam ediyor. Gece yarısı 17 lira 60 kuruş seviyesini geride bırakan ve 17,62 TL olan dolar kuru, 2022 yılının rekorunu kırdı. 50 kuruşluk bir yükselme daha ise tüm zamanların rekorunu kırar.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR , ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Dolar kurunda yükseliş, Fed'in enflasyona karşı sergilediği şahin duruş nedeniyle yaşanıyor. Faiz artırımına giden ve 27 Temmuz'da açıklanacak faiz kararında da ciddi bir faiz artırımı yapması beklenen FEd, doları daha da güçlendirmeye , enflasyonu aşağı çekmeye çalışıyor. Uygulanan bu para politikası , altın fiyatlarında da baskıya neden oluyor. 27 Temmuz'da beklentilerin altında bir faiz artırımı olması durumunda bundan destek bulması beklenen altının, 75 ya da 100 baz puanlık artış durumunda son aylardaki görüntüsünü devam ettirecek gibi duruyor.

EURO YİNE DÜŞTÜ

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz açıklamasından sonra gündüz 18 lirayı geride bırakan Euro kuru, akşam saatlerinde dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Son verilere göre 1 Euro kuru 16 lira 94 TL seviyesinden işlem görürken parite 1.0180 seviyesinde seyrediyor. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Altının çıkarma maliyeti ne onu araştırın o fiyatın üstündeyse şişmiş demektir. Türkiyede dolar yükseldiği için grama yansiyor sizi yanıltmasın. Tecrübemi paylastim karar sizin.