Gaziantep'ten Kahreden Haber: Şehidimiz Var (İsmi Memleketi Açıklandı mı?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gaziantep'ten Kahreden Haber: Şehidimiz Var (İsmi Memleketi Açıklandı mı?)

Son dakika haberi: Gaziantep'te Hudut KArakoluna yapılan saldırı sonucu 1 askerimiz şehit oldu.

Son Dakika 12 Mayıs 2022 22:56 1
Gaziantep'ten Kahreden Haber: Şehidimiz Var (İsmi Memleketi Açıklandı mı?)

Son dakika haberi: 1 askeirmiz şehit oldu.

Kahreden haberi az önce Milli Savunma Bakanlığı verdi. MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasında, bugün Gaziantep'te düzenlenen alçak saldırıdan gelen acı haber paylaşıldı. 

NE OLDU?

Gaziantep'te bugün alçak bir saldırı düzenlendi. Karakola yönelik düzenlenen alçak saldırı sonucu 4 askerimiz ve 1 sivil yaralandı. Karakola yönelik yapılan saldırı sonucu yaralanan askerlerimiz ve sivil vatandaş, olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrasında hemen hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan askerlerimizde birinin , doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Hastaneye ağır yaralı olarak gelen askerimiz şehit oldu.  Alçak saldırı sonrasında bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için kapsamlı operasyon başlatıldığını söyleyen Milli Savunma Bakanlığı, acı haber ile ilgili, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Karkamış İlçesi'nde, hudut karakoluna yönelik düzenlenen saldırı, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden yapıldı. Buradaki bölücü hainler tarafından ÇNRA/Havanlı saldırı düzenlenmişti.  Saldırı sonrasında bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir” ifadelerine yer verildi. Cezalandırma atışları ile 6 bölücü hain etkisiz hale getirildi.

ŞEHİDİMİZİN ADI AÇIKLANDI MI?

MSB henüz şehidimizin adını açıklamadı. Yapılan açıklamada, "Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir.

Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir.

 Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır.

Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı her türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir.

En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir." denildi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Karkamış hudut karakolu askerlik yaptığım bölge şehidimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim 😔