Gaziantep'te lise mezuniyet töreninde helyum gazı dolu balon patladı: 8 öğrenci yaralandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gaziantep'te lise mezuniyet töreninde helyum gazı dolu balon patladı: 8 öğrenci yaralandı

Gaziantep'ten son dakika haberi geldi. Gelen haberde lise mezuniyet töreninde Helyum gazı dolu balonun patladığı ve 8 öğrencinin yaralandığı öğrenildi.

Yerel Haberler 23 Mayıs 2024 0
Gaziantep'te lise mezuniyet töreninde helyum gazı dolu balon patladı: 8 öğrenci yaralandı

Gaziantep'te feci olay: Lise mezuniyet töreninde helyum gazı dolu balon patladı.

Gaziantep'ten bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde bir lisede sene sonunun yaklaşması ile birlikte mezuniyet töreni planlaması yapıldı. Yapılşan planlama sonrası beklenen gün geldi ve öğrencilerin katılımı ile mezuniyet töreni düzenlendi.

Öğrencilerin eğlendiği mezuniyet töreni facia ile sonuçlandı.

Mezuniyet töreninde balonlar dağıtılırken Helyum gazı dolu olan balonlar bir anda patladı. Öğrencilerin elinde olan balonların patlaması sonucu 8 öğrencinin yaralandığı öğrenildi.

Gelen görüntülere baktığımızda bir öğrencinin yüzünün yandığı görülürken acı içinde genç kızın bağırdığı ve yardım istediği öğrenildi.

Kısa sürede hemen bölgeye ekipler geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemeden sonra yaralanan 8 öğrenci, tedavi edilmesi için hastaneye kaldırıldı.

HELYUM GAZININ ZARARLARI NELERDİR?

Helyum Gazının zararları hakkında açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu şunları söyledi:

Yanıcı değil, patlayıcı değil, toksik değil. Ama bunun çocuklarda solunmasının ciddi zararları var. Bu gaz oksijenle yarışıyor. Oksijenin alması gereken yeri bu gaz alıyor. Yani vücuttaki oksijenin yerine alarak ciddi yan etkiler oluşturuyor. Bazı televizyon programlarında bu gazların solunması ve insanın sesinin değişmesi komedi unsuru olarak kullanılıyor. Ancak uzun süre solunmasının ciddi yan etkileri var.

Helyum havadan hafif ve oksijenden daha kolay vücudumuza giriyor. Uzun süre solunduğunda vücuttaki oksijen miktarını en aza indiriyor. Bu erişkinlerde açık alanlarda birkaç dakika solunması seste komiklikler oluşturabiliyor ama 5 yaş altı çocuklarda vücuttaki oksijeni tamamen bitirip hipoksi dediğimiz vücudun aşırı oksijensizlikten bayılmasına hatta ölümlere sebep olabiliyor. Çünkü aşırı oksijensizlik bizim alveollerimizde çatlamalara ve kanamalara yol açıyor. Bu alveoler kanamalar akut respiratuar distres sendromu (ARDS) dediğimiz solunum yetmezliğine ve beynin oksijensiz kalmasına sebep oluyor"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç