Garanti Bankası Hissesi Hakkında Flaş Yorum: Garan Cezalandırılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Garanti Bankası Hissesi Hakkında Flaş Yorum: Garan Cezalandırılıyor

Garanti BBVA hissesi hakkında son dakika açıklaması geldi ve bir cezalandırma olduğu bildirildi.

Borsa 21 Eylül 2022 14:16 0
Garanti Bankası Hissesi Hakkında Flaş Yorum: Garan Cezalandırılıyor

Garanti Bankası hissesi hakkında son dakika açıklaması geldi.

Garanti Bankası'ndan hisse hakkında son dakika açıklaması geldi. Garanti Bankası'nın ana hissedarı olan İspanyol BBVA'nın CEO'su Onur Genç yaptığı son dakika açıklamasında hissenin yükske enflasyon nedeniyle Türkiye pozisyonunun cezalandırıldığını, ancak Türkiye'de uzun vadede potansiyel olduğunu söyledi.

Bank of America tarafından düzenlenen bir konferansa katılan ve burada konuşan Genç, dikkat çeken bazı ifadeler de kullandı. Genç, İspanyon rakipleri Bancode Sabadell ile birleşebilecekleri mesajını verdi ve "Yerel ölçekte birleşmeler olabilir. Daha önce İspanya'da Sabadell ile birleşmek istedik çünkü yerel ölçekte büyümenin kritik olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bireysel bankacılıkta işimiz ölçek işi. Yani eğer pazarda önde gelen oyunculardan bir tanesi değilseniz çok şansınız yok" değerlendirmesinde bulundu.

Verilere göre İspanya'nın en büyük ikinci bankası olan BBVA ile Sabadell, 2020 yılı başlarında birleşme için karar almış ve aynı yıl iç.inde görüşmelere başlamışlardı. Ancak o dönemler fiyat anlaşmazlıkları olması nedeniyle görüşmeler sona ermişti. Daha sonra bir açıklama yapan Sabadell, birleşme ile artık ilgilendmedikleri mesajını paylaşmıştı. Gelen yeni açıklama ise bu görüşmelerin yeniden başlayabileceğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde bu süreç hakkında daha detaylı bilgiler paylaşılacak.

Açıklamasında Garanti'nin Türkiye hissesi hakkında konuşan Genç, enflasyonist ortamda cezalandırıldığını, ancak uzun vadede potansiyelin olduğunu söyledi.

HİSSE FİYATI NE KADAR?

Borsa İstanbul'dan alınan son verilere göre, bankacılık hisselerinin tavan yaptığı dönemde 14.50'lerden 29'lara kadar çıkan Garan kodlu Garanti BBVA hissesi, şu sıralar 19.62 seviyesinde seyrediyor.  İşte hissenin son 6 aylık grafiği:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç