Galatasaray şampiyonluktan ne kadar para kazandı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Galatasaray şampiyonluktan ne kadar para kazandı?

Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'ın kazandığı toplam para belli oldu. İşte gelen son dakika açıklaması.

Spor 27 Mayıs 2024 0
Galatasaray şampiyonluktan ne kadar para kazandı?

Galatasaray ne kadar para kazandı?

Süper Lig şampiyonu belli oldu. Şampiyonun belli olmasından sonra en merak edilen konu Galatasaray'ın şampiyonluk sonrası ne kadar para kazandığı konusu oldu. Peki GS şampiyonluğu sonrası ne kadar para kazandı?

Önceki akşam Konyaspor deplasmanında 3-1'lik skoru yakalayan sarı kırmızılı ekip, 2023 2024 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Takımın şampiyon olması sonrası ne kadar para kazandığı konusu da belli oldu.

Gelen son dakiak açıklamasında sarı kırmızılı ekibin toplamda 7 milyon Euro, TL karşılığı ile 240 milyon liradan fazla para kazandığı bildirildi.

Toplamda 38 milyon 30 bin lira lige katılım payı kazanan sarı kırmızılı ekip, 23. şampiynoluğu kazanması ile 77 milyon 625 bin liralık şampiyonlar pay elde etti.

37. hafta sonunda toplamda 32 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı kırmızılılar, performans primi olarak da 83 milyon 348 bin lira para kazandı.

Konya deplasmasından da galibiyetle ayrılması sonrası şampiyon olan Galatasara, 39.8 milyon liralık prim de aldı.

Bunların hepsinin eklenmesi ile birlikte Galatasaray'ın bu sezon yayın gelirleri toplamı 238 milyon 803 bin lira kazanmış oldu.

Yayın bedelinde federasyon ve alt liglerin payı çıkarıldıktan sonra kalan miktardan kulüplere belirli kriterlere göre ödeme yapılmakta.

Bu hesaplamalara göre lige katılım payı olarak 38 milyon 30 bin lira, daha önce de kazanılan her şampiyonluk için 3 milyon 375 bin lira ve her galibiyet için 2 milyon 488 bin lira, her beraberlik için ise 1 milyon 244 bin lira para kazandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç