Galatasaray Fenerbahçe maçının iptali Arap basınında nasıl yer aldı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Galatasaray Fenerbahçe maçının iptali Arap basınında nasıl yer aldı?

Süper Kupa finalinin iptal edilmesini haberleştiren Arap haber siteleri, skandal ifadeler kullandı. İşte söz konusu haber.

Dünya 29 Ara 2023 0
Galatasaray Fenerbahçe maçının iptali Arap basınında nasıl yer aldı?

Suudi Arabistan basını ne dedi?

Süper Kupa finalinin iptal edilmesi Arap basınında da geniş yer buldu. Yayınlanan haberlere bakıldığında olayın nedenine yer verilirken bazı skandal ifadelerin de yer aldığı görülüyor.

Söz konusu ifadelerde takımların siyasi sembollerle sahaya çıkacağı, bu nedenle izin verilmediği ifadeleri yer aldı.

İşte o haberlerden bazıları.

"Marş ve siyasi pankart.. Türkiye Süper Kupası Suudi Arabistan'da büyük krize yol açtı" başlığı ile yayınlanan bir haberde büyük kriz yaşandığı ve yaşanan kriz sonrası karşılaşmanın iptal edildiği bildirildi.

Söz konusu haberde maçın iptal nedeni ise şu şekilde verildi: "Suudi yetkililer tarafından kabul edilmeyen Mustafa Kemal Atatürk için marş çalınmasının ve pankart taşımanın reddedilmesi"

SKANDAL HABER: DÜŞMAN SEMBOLLER VAR

Bir başka haber sitesi ise skandal ifadeler kullanarak Suudi Arabistan'a yönelik düşman siyasi semboller olması nedeniyle yasak geldiğini iddia ederek, "Basın kaynakları, iptalin asıl nedeninin, Galatasaray ve Fenerbahçe takım yönetiminin, Suudi Arabistan'da kabul edilemeyecek bir şekilde Türk lider Atatürk'ün logosunu taşıyan formalar giymeye karar vermesi olduğunu ve iki kulübün de kamuoyuna izin verdiğini doğruladı. All Park Stadyumu tribünlerinde Suudi Arabistan'a düşman siyasi semboller taşıyan pankartlar asılacaktı" dedi.

Bir diğer haberde ise maçın Atatürk anlaşmazlığı nedeniyle iptal edildiğine yer verildi ve "Suudi Arabistan'daki Türkiye Süper Kupası Atatürk'ün Anlaşmazlığı Nedeniyle Iptal Edildi" denildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç