G7 Ülkelerinden Rusya'ya Yeni Yaptırım: Hedef Rus Petrolü ve Ekonomisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

G7 Ülkelerinden Rusya'ya Yeni Yaptırım: Hedef Rus Petrolü ve Ekonomisi

Rusya ekonomisine karşı yaptırımlar devam ediyor. Gelen son bilgilere gtöre Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması getirilecek.

Emtia 2 Eylül 2022 23:03 0
G7 Ülkelerinden Rusya'ya Yeni Yaptırım: Hedef Rus Petrolü ve Ekonomisi

Amerika'da hedef bu sefer Rus petrolü.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen bir son dakika açıklamasında bulundu. Yellen yaptığı açıklamada Rus petrolüne yönelik bir tavan fiyat uygulaması olacağını söyledi. 

G7 Maliye Bakanlarının Rus petrolüne yönelik tavan fiyatı uygulama planı hakkıdna açıklama yapan Yellen, G7 ülkelerinin küresel enerji fiyatları üzerinde aşağıya doğruı fiyatları baskılamak için kritik bir adım attığını bildirdi. Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı finanse etmek adına ihtiyaç duyduğu gelirlerin kesilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildiren Yellen, G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat belirlemeyi ve uygulamayı taahhüt ettiği, Rusya'nın yasa dışı başlattığı savaşa finansın bu şekilode kısıtlanacağını söyledi.

Amerika'da son dönemlerde enerji fiyatlarına düşüşe rağmen enerji maliyetlerinin endişeye neden olduğunu bildiren Yellen, küresel bazda enerji fiyatlarının yüksek seyretmeye devam ettiğini söyledi. Yellen yaptığı açıklamada, "Tavan fiyat, enflasyonla mücadele etmek ve ABD ve dünya genelindeki çalışanlar ile işletmeleri küresel aksamaların neden olduğu fiyat artışlarından korumak için sahip olduğumuz en güçlü araçlardan biri."  ifadelerini kullandı.

Bu düzenlemenin Rus maliyesine büyük bir darbe indireceğini söyleyen Yellen, hem Rusya'nın savaşma kabiliyetini düşüreceğini hem de Rus ekonomisinde bozulmayı hızlandıracağını söyleyerek, "Rusya'nın büyük indirimlerle ikili petrol ticareti için acele pazarlık yapma girişimleriyle tavan fiyatının etkisini şimdiden görmeye başladık. Gelecek haftalarda tavan fiyat uygulamasını tamamlamak için hızla ilerlerken, G7 müttefiklerimizle ve yeni koalisyon ortaklarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

G7 ÜLKELERİ KİM?

ABD

Almanya

İngiltere

Kanada

Fransa

İtalya

Japonya

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç