Futbolcu dolandırıcılığında yeni detaylar ortaya çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Futbolcu dolandırıcılığında yeni detaylar ortaya çıktı

Futbol dünyasında büyük yankı uyandıran dolandırıcılığın detayları ortaya çıkıyor. İşte gelen son dakika açıklaması.

Haberler 7 Mayıs 2023 14:55 0
Futbolcu dolandırıcılığında yeni detaylar ortaya çıktı

Futbol dünyasında büyük yankı uyandıran banka dolandırıcılığının bilançosu büyüyor.

İddialara göre Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan, banka bünyesinde bir fon oluşturduğunu söyledi ve ünlü isimlerden para toplamaya başladı. Toplanan paranın geri ödemesi olmayınca dolandırıcılık ortaya çıktı. Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Çolak ile Muslera ile birlikte 20 kişi toplamda 500 milyon lira dolandırıldı.

Olay ile ilgili İstanbul Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında milli futbolcu Arda Turan güvenini kazanmış banka yetkilisi tarafından dolandırıldığını söyledi. Arda Turan verdiği ifadede, "Seçil Erzan, Denizbank Florya Şube Müdürü olarak tanıdığım bir kişidir. Beni yaklaşık 10 ay önce aradı. Karlı bir fon olduğunu söyleyerek yatırım teklifinde bulundu. Galatasaray Kulübü'ndeki futbolcular ile bankacılık işlemleri ile yakın temasları bulunan bir kişidir. Bu sebeple yaklaşık 7 ay kadar önce kendisine 3 milyon dolar (60 milyon TL) elden verdim" dedi. Seçil Erzan'ın, sözkonusu fonun banka bünyesinde kurulduğunu söyleyerek güven kazandığını anlatan Turan, "Seçil Erzan '500 milyon dolarlık bir fon var banka bu parayı aylık çalıştırıyor ve bunun sonucunda bir kazanç elde ediyor ve bu fona kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacak, bu bir faiz değil' diyerek beni tam olarak inandırdı. Verdiğim paradan bir ay sonra bana 1 milyon dolar geri vererek, güvenin devamını sağladı" dedi.

ARAZİYİ SATIP VERDİM

Söz konusu fona yatırmak üzere arazisini sattığını söyleyen Arda Turan, İstanbul Başsavcılığına verdiği ifadede, "Erzan, bana paramın bir kısmını ödedi ancak geri kalanı ödemedi. Erzan, verdiğim paraya ilişkin yazılı bir belge sundu hatta bu belgede Denizbank kaşesi ve kendisine ait ıslak imzası bulunmaktadır"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç