Fransa'da Büyüme Rakamları Açıklandı: Resesyona Girmedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fransa'da Büyüme Rakamları Açıklandı: Resesyona Girmedi

Son dakika haberi: Fransa'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Fransa ekonomisi resesyona girmedi.

Dünya 29 Tem 2022 10:31 0
Fransa'da Büyüme Rakamları Açıklandı: Resesyona Girmedi

Fransa'da büyüme rakamları açıklandı.

Son dönemlerde yükelen enflasyon rakamları, Rusya'nın Avrupa'nın yaptırımlarına karşı uyguladığı karşı yaptırımlarla birlikte ülkeler ciddi bir ekonomik sıkıntı, enflasyon sarmalı içine girdi. Tüm dünyada yıllardır görülmemiş enflasyhon rakamları açıklanırken birçok ülke resesyona girdi. Dün açıklanan ABD büyüme verileri ile Amerika teknik olarak Resesyona girmiş oldu. 

Bazı ülkeler ise bu kriz döneminde ekonomilerini büyütmeyi başardı. Bunlardan biri Fransa oldu. Fransa'dan gelen son dakika haberine göre ilk çeyrekte yaşanan daralma bu çeyrekte yaşanmadı ve Fransa ekonomisi beklenenin aksine az da olsa büyüdü.

Euro bölgeisnin Almanya'dan sonra en büyük ikinci ekonomisi olan Fransa'dan gelen son verilere göre ekonominin yüzde 0.5 büyüdüğüne yer verildi. Bloomberg anketine katılan analistlerin medyan tahmini 0.2 seviyesindeydi. 0.5 ile Fransa'da büyüme rakamları beklentinin üzerinde geldi.

2022 yılının ilk çeyreğpinde yüzde 0.2 seviyesinde daralan Fransa ekonomisi , bu çeyrekte 0.5 seviyesinde bir büyüme gösterdi. Tüketici harcamalarına bakıldığında ise düşüş görüldü. Verilere baktığımızda tüketici harcamalarının 0.7 seviyesinden 0.2 seviyesine gerilediği görüldü. 

Avrupa'da yüksek enflasyon ve enerji krizi nedeniyle bu kışın zor geçeceği bildirilirken IMF bu hafta bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora baktığımızda 2022 yılında G7 ülkeleri arasında en kötü performansın Almanya'da görüleceği kaydedildi. 

Finans, ekonomi, son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç